Milyonlara sosyal destek! Emekliler için yeni projeler geliyor...

Emekliler için ücret artışlarının yanında sosyal olanakları da güçlendireceklerini söyleyen Bakan Işıkhan, ‘Kültür, sağlık, eğitim ve ulaşım boyutuyla yeni adımlar atacağız’ dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Kasım 2023 Güncelleme 04 Kasım 2023, 07:01
Milyonlara sosyal destek! Emekliler için yeni projeler geliyor...

İÇİNDEKİLER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli sayısının 15.8 milyona ulaştığını belirterek, ücret artışlarının yanında sosyal olanakları da güçlendireceklerini söyledi.

Bakan Işıkhan, "Emeklilerimizin artık kahve köşelerinde ya da başka yerlerde zaman geçirmesini kabul etmiyorum. Kültür, sağlık, sanat, eğitim, ulaşım, toplumsal yaşama katılım, sosyal düzenlemeler boyutuyla yeni adımlar atacağız. Yakın zamanda bazı bakanlıklarımızla da protokoller yaparak, bu sosyal iyileştirmeyi gerçekleştireceğiz" dedi. Bakanlığının bütçe sunumunun ardından soruları yanıtlayan Işıkhan, şu mesajları verdi:



ASGARİ ÜCRETLİ SAYISI 6.6 MİLYON
SSK statüsündeki 16.4 milyon çalışanın 6.6 milyonu asgari ücretli. Tüm vatandaşların yaşam standartlarını yükseltecek ve insan onuruna yakışır bir yaşam seviyesine ulaştıracak önemli adımları atma niyetindeyiz.



ŞEKER HASTASI ÇOCUKLARA MÜJDE
Sosyal Güvenlik Kurumu geri ödeme listesine yeni ilaç ve tıbbi malzemeler eklendi. Tip 1 diyabetli çocukların durumu benim de çok üzüldüğüm bir konu. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu konu gündeme geldi. SGK Başkanlığı ile iş birliği içerisindeyiz. Sensörlü şeker ölçüm cihazlarının geri ödeme kapsamına alınması noktasında Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu'nda değerlendirilecek ve olumlu şekilde sonuçlandırılacak.



FON'DAN 97.5 MİLYARLIK DESTEK
İşsizlik Sigortası Fonu'ndaki para, 176.7 milyar liraya ulaştı. Bu yıl Fon'dan pasif işgücü programlarına 19.7 milyar, aktif işgücü programları kapsamında 12.3 milyar, istihdam teşviki, bu da çok önemli, bu doğrultuda 32 milyar lira, staj desteği kapsamında 32 milyar lira olmak üzere toplamda 97.5 milyar lira ödeme yapıldı.



EKONOMİK SOSYAL KONSEY TOPLANACAK
Üçlü Danışma Kurulu toplandı. Önümüzdeki günlerde Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplayacağız.



GENÇLER BAKIM SEKTÖRÜNE YÖNLENDİRİLECEK
Demans, Alzheimer ve parkinson gibi rahatsızlıkların oranı gittikçe artıyor. Genç işgücünü bakım sektörüne yönlendireceğiz.



MEVSİMLİK İŞÇİLERE GÜVENCE
İşçilerin sorunları bizim için önemli. Sosyal güvenliklerini sağlamaları konusunda destekler olacak.



12 MİLYONA 5 BİN TL
Bakan Işıkhan, 12 milyon hak sahibine 5 bin liralık ikramiyenin 15 Kasım'dan önce ödeneceğini söyledi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN