500 bin yeni konut projesi! TOKİ Iğdır konut başvurusu ne zaman, şartları neler? TOKİ Iğdır konut başvurusu nasıl yapılır?

Türkiye'de dar ve orta gelirli vatandaşlar için konut sorununa çözüm sunan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni konut üretimi gerçekleştirecek. Peki TOKİ Iğdır konut başvurusu ne zaman, şartları neler? TOKİ Iğdır konut başvurusu nasıl yapılır? Bu önemli proje ile ilgili başvuru tarihleri, başvuru şartları ve başvuru süreci hakkında detaylar şu şekildedir...

Giriş Tarihi 25 Ekim 2023, 09:45 Güncelleme 25 Ekim 2023, 09:45
500 bin yeni konut projesi! TOKİ Iğdır konut başvurusu ne zaman, şartları neler? TOKİ Iğdır konut başvurusu nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin dört bir yanında konut ihtiyacını karşılamak amacıyla büyük bir projeye imza atan TOKİ, 5 yıllık büyük bir hedefle gündemde. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 yıl içinde 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Bu önemli gelişme, özellikle konut sahibi olma hayali kuran vatandaşlar arasında büyük bir ilgi uyandırdı. Peki; TOKİ Iğdır konut başvurusu ne zaman, başvuru şartları neler? Başvurular nasıl yapılacak? İşte detaylar...

TOKİ'DEN 500 BİN SOSYAL KONUT PROJESİ

12. Kalkınma Planı kapsamında kentlerdeki barınma sorununa sağlıklı çözümler üretilebilmesi için dar ve orta gelirlilere yönelik Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 2024-2028 yıllarında 500 bin konut üretilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından TBMM'ye sunulan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı'nda, kentsel dönüşüm, şehirleşme ve konut ile çevrenin korunmasıyla ilgili başlıklar da yer aldı.

Kalkınma Planı kapsamında, "Afet tehlikesi ve riski altındaki alanlarla bu alanların dışındaki riskli yapıların sağlıklı ve güvenli yaşamayı esas alacak şekilde dönüştürülmesine yönelik uygulamaları etkinleştirmek ve yaygınlaştırmak" temel amaç olarak belirlendi.

Plana göre, kentsel dönüşümün şehir dokusuna, estetiğine ve kimliğine uygun, yerinde dönüşüm anlayışıyla farklı kentsel sorunlarla ortaya çıkan ihtiyaçlar gözetilecek ve farklı müdahale türlerini içerecek şekilde bütüncül yaklaşım geliştirilecek.

Yapı stoku ve kentsel altyapı niteliği, can ve mal kaybı açısından afet risk durumu, etkilenen nüfus büyüklüğü, toplumsal güçlükler, finansman gereksinimi gibi faktörler esas alınarak öncelikli dönüşüm alanları belirlenecek.

Plan kapsamında gayrimenkullerin gerçek değerleri tespit edilecek ve değer artışlarının kentsel dönüşümde finansman kaynağı olarak kullanılması sağlanacak.

Kentsel dönüşüm uygulamalarındaki anlaşmazlıkların daha hızlı çözüme ulaştırılması için ihtisas mahkemeleri oluşturulacak.

TOKİ IĞDIR KONUT BAŞVURUSU NE ZAMAN, ŞARTLARI NELER?

IĞDIR şehrinde bu proje kapsamında kaç konut yapılacağı henüz açıklanmadı. Konuya ilişkin resmi açıklama gelir gelmez haberimizde yer verilecektir.