Küresel havacılık liderleri İstanbul’da buluştu! İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu: Biz 24 saat faaliyet gösteriyoruz

Havalimanlarının, tıpkı şehirler gibi ‘insanlar için’ tasarlanması gerektiğini söyleyen Mehmet Kalyoncu, İGA İstanbul Havalimanı ile bunu başardıklarını ifade etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Ekim 2023 Güncelleme 19 Ekim 2023, 07:01
Küresel havacılık liderleri İstanbul’da buluştu! İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu: Biz 24 saat faaliyet gösteriyoruz

İÇİNDEKİLER

İGA İstanbul Havalimanı, sivil havacılık sektörünün dünyadaki en önemli etkinliği olan 28. Routes World'de binlerce üst düzey yöneticiyi ağırladı. İstanbul'da yaklaşık 260 havayolunu temsil eden 600'ü aşkın üst düzey yöneticiyi buluşturan ve 3 bin 300'den fazla havacılık sektörü çalışanını bünyesinde toplayan 28. Routes World, rekor sayıda katılımcıya ulaştı.



İŞ BİRLİĞİ TOPLANTILARI
Etkinlikte düzenlenen 13 binden fazla iş birliği toplantısında ve görüşmeler sırasında katılımcılar, endüstri liderlerinden altın niteliğinde görüşler elde etme fırsatı buldu. 15-17 Ekim tarihleri arasında düzenlenen etkinliğin ikinci gününde İGA İstanbul Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, BBC program sunucusu Aaron Heslehurst moderatörlüğündeki 'Havalimanları ve Şehirler' başlıklı panele konuk oldu.

Global bir transfer merkezi olmanın kolay olmadığını ve her havalimanının bu başarıya ulaşamayacağını söyleyen Mehmet Kalyoncu, şöyle konuştu: "Avrupa'daki birçok havalimanı günde 18 saat açıkken ve kapasite sorunlarıyla uğraşırken, biz 24 saat faaliyet gösteriyoruz ve Avrupa havalimanlarına göre çok daha avantajlı durumdayız. Dünyanın her yerinden gelen uçakları tek noktada buluşturuyoruz."



DEViR TESLiM YAPILDI
Etkinliğin son gününde yapılan devir teslim töreninde konuşan İGA İstanbul Havalimanı CEO'su Selahattin Bilgen, Routes World 'ev sahipliğini' Bahreyn'e devretti. Bilgen, "3 gün gibi kısa bir sürede bu kadar çok yeni bağlantı kurulduğunu görmek ve sektörümüzün geleceğini planlarken ortaya konulan üretkenliğe, ileri görüşlülüğe tanık olmak çok kıymetliydi" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN