En düşük maaşta limit belirlendi! Emekliye 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK? 2024 zamlı maaş tablosu, refah payı...

Kabine Toplantısı kararları sonunda açıklandı ve milyonlarca emekli ve memur tarafından heyecanla beklenen müjdeyi taşıdı. Bu önemli gündem maddesi, ülkenin emeklileri ve memurları için büyük bir öneme sahiptir. Peki, Kabine Toplantısı'nda alınan kararlar nelerdir ve emekliye, memura yapılacak zam miktarları ne kadar olacak? İşte tüm detaylar:

Giriş Tarihi 10 Ekim 2023, 08:40 Güncelleme 10 Ekim 2023, 08:40
En düşük maaşta limit belirlendi! Emekliye 5 BİN TL İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK? 2024 zamlı maaş tablosu, refah payı...

İÇİNDEKİLER

Son dakika Kabine Toplantısı kararları açıklandı! Milyonlarca emekli en düşük emekli maaşına zam ve 7.500 TL alanlara yapılacak ek artışları heyecanla bekliyordu. Ekim ayının ilk Kabine Toplantısı ile birlikte emekliye ve memura zam hakkında çeşitli açıklamalarda bulunuldu. Özellikle 29 Ekim ikramiyesi verilecek mi ve en düşük emekli maaşı ne kadar olacak soruları en sık aratılanlar arasında yer alıyor. İşte 9 Ekim 2023 Kabine Toplantısı kararları...

💸 SON DAKİKA EMEKLİYE 5 BİN TL ÖDEME!

Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı sonra yaptığı açıklama sonrası emeklileri rahatlatacak yeni bir karar aldığını belirtti. Buna göre tüm emekliere bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapılacak. Bu uygulamananın maliyetinin 61 milyar TL olduğu açıklandı.

💰 EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Emekliye bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme Kasım ayının ilk haftası gerçekleştirilecek.

📢SON DAKİKA | 9 EKİM 2023 KABİNE TOPLANTISI KARARLARI

İşte Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

"Ekonomiden güvenliğe, bölgesel gelişmelere kadar pek çok konuyu değerlendirdiğimiz kabine toplantımızı tamamladık. MGK'nın Eylül ayı toplantısında önemli kararlar aldık. Türkiye'nin güvenliği söz konusu olduğunda sınırları içinde ve dışında stratejimizi sürekli geliştirerek hayata geçiriyoruz. İzmir'de de düzenlenen TEKNOFEST'in heyecanını tüm katılımcılarla yaşadık. Bir araya geldiğimiz evlatlarımızın dinamizmi bize de güç veriyor."

"Emeklilerimizi rahatlacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme kararı aldık. Hem emekli olup hem çalışanları bu düzenlemeden muaf tutacağız. Ödemeler kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak."