29 Ekim ikramiyesi KASIM AYI ÖDEME TARİHİ! Dul ve yetim aylığı alanlar, çalışan emekliler 5 BİN TL alabilecek mi? Şehit yakınları, gaziler...

Bu gelişme, ülkenin dört bir yanındaki emekliler arasında büyük bir heyecana neden oluyor. İkramiyenin ne zaman ödeneceği ve kimlere verileceği konusundaki merak büyük. Başkan Erdoğan'ın müjdesi, emeklilerin maddi açıdan rahatlamasını sağlayacak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Emekliler, bu müjdeyle ilgili en güncel bilgilere ulaşmak için sabırsızlıkla bekliyorlar.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2023, 08:25 Güncelleme 10 Ekim 2023, 08:25
29 Ekim ikramiyesi KASIM AYI ÖDEME TARİHİ! Dul ve yetim aylığı alanlar, çalışan emekliler 5 BİN TL alabilecek mi? Şehit yakınları, gaziler...

İÇİNDEKİLER

Son dakika emekli ikramiyesi hakkında araştırmalar hızlandı. 9 Ekim 2023 Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine toplantısının hemen ardından Başkan Erdoğan milyonlarca emekliye heyecanla beklenen müjdeyi verdi. SSK, Bağ-Kur'lu birçok emekliye 5.000 TL ödemenin tarihi verildi. İşte emekliye 29 Ekim ikramiyesi ödeme tarihi ve tüm merak edilenler...

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE KİMLERİ KAPSIYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan emeklilere ikramiye müjdesini "Emeklilerimizi rahatlacak yeni bir karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin lira ödeme kararı aldık. Hem emekli olup hem çalışanları bu düzenlemeden muaf tutacağız. Ödemeler kasım ayının ilk yarısında hesaplara yatırılacak." şeklinde aktardı.

Bu açıklamaya göre emekli olduğu halde çalışmaya devam edenler 5 bin TL ikramiyeden faydalanamayacak.

EMEKLİ İKRAMİYESİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

📌Şehit yakınları ve gaziler,

📌SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri,

📌Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,

📌Ölüm aylığı alanlar, şeref aylığı alanlar, geçici köy korucuları

📌Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, şampiyon sporcular, terörden zarar görmesi sebebiyle aylık bağlanan siviller ve yaşamını yitirenlerin hak sahipleri.

DUL VE YETİMLERİ DE İLGİLENDİRİYOR

Dul ve yetimleri de ilgilendiren bu gelişme sonrasında dul olup çocuğu olmayanlar yüzde 75, dul olup çocuğu olanlar yüzde 50, yetim olanlar da yüzde 25 oranında faydalanması bekleniyor.

Buna göre dul olup çocuğu olmayan kişilere 3750 lira, dul olup çocuğu olan kişilere 2500 lira, yetimlere ise 1250 lira ödeme yapılması bekleniyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN HESABA YATACAK?

Emekliye bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme Kasım ayının ilk haftası gerçekleştirilecek.