Hesaplara 1.100 TL yatırılacak! 11 haneli TC kimlik numaranızla başvuru yapın! Aile destek parası alanlara duyuru az evvel geldi

Aile Destek Programı, Türkiye'de ekonomik olarak dezavantajlı durumda olan ailelere maddi destek sağlamayı amaçlayan bir programdır. Bu program sayesinde ailelerin temel ihtiyaçları karşılanmaya çalışılır ve ekonomik güvenceleri artırılmaya çalışılır. Ekim 2023'te de Aile Destek Programı kapsamında sosyal yardımlar düzenli olarak devam edecektir. Hak sahipleri, belirlenen kriterlere göre bu yardımlardan faydalanmaya devam edeceklerdir. Yardımların düzenli olarak her ay yapılması, ailelerin ekonomik olarak daha istikrarlı bir şekilde yaşamalarına katkı sağlar.

Giriş Tarihi 07 Ekim 2023, 11:33 Güncelleme 07 Ekim 2023, 11:34
Hesaplara 1.100 TL yatırılacak! 11 haneli TC kimlik numaranızla başvuru yapın! Aile destek parası alanlara duyuru az evvel geldi

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de Aile Destek Programı kapsamında sağlanan sosyal yardımlar, birçok aile için büyük bir öneme sahiptir. Bu yardımların düzenli olarak ödenmesi, ailelerin ekonomik olarak daha güvende hissetmelerini sağlar. Her ay düzenli olarak gerçekleşen bu ödemeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yönetilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, her ayın belirli tarihlerinde ödemelerin yapıldığına dair açıklamalarda bulunuyor. İşte ekim ayı ödemelerine ilişkin detaylar...

2023 EKİM AYI AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ YATTI MI, NE ZAMAN YATACAK?

Türkiye Aile Destek Programı Ekim ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Konu ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan bir açıklama geldiğinde haberimize eklenecektir.

Diğer ayların ödeme tarihleri göz önünde bulundurulduğunda Ekim ayı ödemelerinin de ayın 15'inden sonra hesaplara yatırılması bekleniyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMESİ TEMMUZ'A KADAR DEVAM EDECEK!

Tutarı 850 TL ile 1250 TL arasında değişen Aile Destek Programı,b2023 yılı Temmuz ayında sona erecek şekilde planlanmıştı.

Söz konusu ödemeden yararlanan hak sahiplerine müjdeli haber Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

Geçtiğimiz aylarda konu ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Aile Destek Programı'nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." ifadelerini kullandı.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

Bunun yanında başvuranın; cezaevi ve tutukevinde bulunan hükümlü veya tutuklu olması, öğrenci yurtlarında kalan öğrenci olması, yetiştirme yurdu gibi bakım kurumunda bulunan kişilerden olması ve zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaş statüsündeki askerler olması halinde başvurular hane yaklaşımı çerçevesinde değerlendirilemeyeceğinden bu kişiler program kapsamı dışında tutulmuştur.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.

Aile Destek Programı başvurusu reddedilen kişilerin sosyoekonomik durumlarının değişmesi ihtimaline istinaden kişilere söz konusu destek programı kapsamında yeniden başvuru yapılması imkânı tanınmıştır.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

Aile Destek Programı kapsamındaki geçerli başvurular, hanenin sosyoekonomik profilinin ve gelir seviyesinin belirlenmesi için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına iletilecek olup bu hanelerden 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğu tespit edilenler, bu tespiti takip eden ödeme dönemi itibarıyla söz konu destek programından yararlanabilecektir.

450 TL ve altı - 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL'den az- 850 TL

AİLE DESTEK PAKETİ KAPSAMI GENİŞLETİLDİ!

Kapsamın genişletilmesi ile birlikte getirilen Çocuk Destek Bileşeni ile hak sahibi hanelere sağlanacak ek destek tutarları, hanedeki çocuk sayısına göre belirlenmiştir. Bu kapsamda aşağıdaki tabloda yer alan çocuk sayılarına göre;

1-2 çocuklu hanelere- 350 TL

3 çocuklu hanelere- 450 TL

4 çocuklu hanelere- 550 TL

5 ve üzeri sayıda çocuklu hanelere - 650 TL

350 ile 650-TL arasında değişen tutarlarda ek ödeme gerçekleştirilecektir.