Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, duyurdu: Esenboğa’ya 3’üncü pist geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı'nın 3'üncü pistinin 2025'te hizmete açılacağını belirtti. İşte sizler için derlediğimiz 6 Ekiim tarihli TAKVİM ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, duyurdu: Esenboğa’ya 3’üncü pist geliyor

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara Esenboğa Havalimanı'nın 3'üncü pistinin 2025'te hizmete açılacağını belirtti. Aralık 2022'de Esenboğa Havalimanı'nın ilave yatırım ve 25 yıllık işletmesini kapsayan kamu özel iş birliği ihalesini gerçekleştirdiklerini ifade eden Uraloğlu, şöyle konuştu: "Devlet kasasından bir kuruş çıkmadan yaklaşık 298 milyon euro yatırım gerçekleştireceğiz. İki etaplı olarak gerçekleştirilecek proje kapsamında Esenboğa Havalimanı'mız 3'üncü pistine kavuşacak. İkinci etapta en az 40 bin metrekarelik terminal binası genişletilmesi var." (Barış ŞİMŞEK)




ENGELLİLERE BAKIM GÜVENCESİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı'na başkanlık etti. Göktaş, Kurul'un 'Uzun Süreli Bakım Güvence Sistemi' üzerinde çalışacağını duyurdu. Yaşlı ve engelliler için sağlanan evde bakım yardımıyla 2006'dan bu yana 566 bin kişiye ödeme yaptıklarını aktaran Göktaş, "3 ilde başlattığımız pilot uygulama ile kendi evlerinde yaşamlarını sürdüren engellilere bakım veren aileleri destekleyerek bakım yükünü paylaşıyoruz. Ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz" dedi. Göktaş, Ekim ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının yatırıldığını söyledi.


AKM 'GİRİŞİMCİLİK MERKEZİ' OLDU
Türk Telekom, ana destekçisi olduğu ve teknoloji ile kültür sanatın buluşma noktası Atatürk Kültür Merkezi'nde, yenilikçi girişim fikirlerini desteklemek ve girişim ekosistemine değer yaratmaya devam etmek üzere Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi'ni kurdu. Girişimcilerin her ihtiyacına cevap veren merkezde, ortak çalışma alanı içinde paylaşımlı ofis, toplantı odası, demo alanı ve etkinlik alanı yer alıyor. Ayrıca, girişimcilere ücretsiz ve fiber hızında internet hizmeti sunuluyor. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türk Telekom'un, AKM Girişimcilik Merkezi'nde yenilikçi fikirlerin oluşumuna, gençlerin dünya ile rekabetine de çok anlamlı destekler sağlayacağına inanıyorum" dedi. Türk Telekom CEO'su Ümit Önal ise "Girişimcilik Merkezi'nin, ülkemizi gururla temsil edecek birçok fikre ilham olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

HEPSİ KÜÇÜK YATIRIMCI
Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı 8 milyona yaklaştı. Bunların büyük çoğunluğunun yatırımının 5 bin liradan az olduğu açıklandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN