Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Otomobil fiyatları yüzde 15 düştü, marketlerden de indirim bekliyoruz

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Mahmut Gürcan ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Bolat, "Hem ikinci el, hem sıfır araba satışlarında bolluk meydana geldi. Fiyatlarda yüzde 15'e varan düşüşler var. Stoklardaki arabalar ortaya çıktı." dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2023 Güncelleme 06 Ekim 2023, 06:58
Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Otomobil fiyatları yüzde 15 düştü, marketlerden de indirim bekliyoruz

İÇİNDEKİLER

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, yapılan düzenlemeler sonucunda otomotiv piyasasında fiyatlarda düşüş olduğunu söyledi. Taşıt piyasasında ciddi rahatlama olduğunu belirten Bolat, şöyle konuştu: "Hem ikinci el, hem sıfır araba satışlarında bolluk meydana geldi. Fiyatlarda yüzde 15'e varan düşüşler var. Stoklardaki arabalar ortaya çıktı. Bayiler de kampanyalara başladı. Yıl sonuna kadar sıfır araç satışlarında da kimi araç modellerine ve markalarına göre yüzde 10 ila 20 arasında indirim kampanyaları görmeye başladık. Rekabetçiliği yeniden kazanmış olduk. Rekabetle birlikte fiyat düşüşleri de beraberinde gelecek."

Bolat, emlak sektöründe de ciddi anlamda satış fiyatlarında köpüğün ortadan kalktığını gözlemlediklerini kaydederek, "Sektör yetkililerinden de bu konuda bilgi alıyoruz. Biz de piyasayı denetliyoruz" dedi.


Önemli olan durumun, kayıtlı ekonomiyi güçlendirmek olduğunu aktaran Bolat, "Kayıt dışı faaliyetleri, haksız ve fahiş kazançları, spekülatif uygulamaları, manipülasyonları hem denetleme ve cezalandırmaya hem de ortadan kaldırmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Bolat, gıda perakendecilerinden de indirim beklediklerini belirterek, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında büyük bir indirim kampanyası bütün marketlerden bekliyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN