Emeklilere 2.000 TL seyyanen zam gelişmesi: Tarih netleşti! En düşük SSK-Bağkur emekli maaşı 14.500 TL sürprizi geldi

Türkiye'de yaklaşık 15,5 milyon emeklinin gözü, her yıl Ocak ayında yapılacak olan maaş zamlarında. Emekli maaşlarına yapılan zamlar, 6 aylık enflasyon oranlarına ve refah payına dayalı olarak hesaplanıyor. Bu yıl da Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait enflasyon rakamlarının açıklanması sonrasında Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerinin 2024 Ocak ayındaki zam oranı için 3 aylık veriyi netleştirdi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 06 Ekim 2023, 09:47 Güncelleme 06 Ekim 2023, 11:16
Emeklilere 2.000 TL seyyanen zam gelişmesi: Tarih netleşti! En düşük SSK-Bağkur emekli maaşı 14.500 TL sürprizi geldi

İÇİNDEKİLER

Emeklilerin maaşlarına yapılacak zamlar, her yıl enflasyon oranlarına göre belirlenir ve emekliler için oldukça önemli bir konudur. Eylül ayında açıklanan enflasyon rakamları, 2024 Ocak ayında Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş zamları için ipucu oldu. İşte beklenti ve tahminler...

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM OLACAK MI?

Emekliye Temmuz ayında yüzde 25'lik zam yapılmıştı. Memura yapılan 8 bin liralık seyyanen zam sonrası emekliler gözünü Ocak ayında yapılacak olan zamma çevirirken seyyanen zam artışı konusu da merak ediliyor.

Ocak ayında yapılacak olan zam konusunda iki ayrı formül masada tutuluyor.

Bu formüllerden ilki taban aylıkların yükseltilmesi, ikincisi seyyanen zam artışı konusu. Temmuz ayında seyyanen zam almayan emekli bu kez Ocak 2024'te 2-3 bin liralık bir seyyanen zam artışı alabilir. Konu ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

EMEKLİ ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLDU? SSK, BAĞ-KUR EMEKLİ 2024 ZAM ORANI NE OLACAK?

Temmuz, Ağustos, Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emeklilerin alacağı enflasyon oranı 25,11 olarak açıklandı.

Bu orana Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranları ve refah payı artışı eklenecek.