Eylül ayı TÜİK enflasyon maaş farkı yüzde kaç? 3 aylık emekli, memur maaş farkı ne kadar oldu? 2024 maaş hesaplama ekranı!

2024 yılında emekli maaşlarına yapılacak zam ve enflasyon farkı, Türkiye'de birçok kişi tarafından merakla bekleniyor. Her yıl olduğu gibi, emeklilerin maaşlarının artırılması için belirlenen oranlar, enflasyonun seyrine göre belirleniyor. Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber, emekli, memur maaşı zammı ve en düşük emekli maaşı tutarı gündemdeki en önemli konulardan biri haline geldi. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 03 Ekim 2023, 08:45 Güncelleme 03 Ekim 2023, 10:08
Eylül ayı TÜİK enflasyon maaş farkı yüzde kaç? 3 aylık emekli, memur maaş farkı ne kadar oldu? 2024 maaş hesaplama ekranı!

İÇİNDEKİLER

Türkiye'de maaşı zammı ve enflasyon farkı, emekliler ve memurlar tarafından yakından takip edilen konular arasında bulunuyor. Eylül ayı enflasyon rakamlarının 3 Ekim tarihinde açıklanacak olması, emekli maaşı zammı ve enflasyon farkıyla ilgili beklentileri artırmış durumda. Bu veriler, 2024 yılında emekli maaşlarının ne kadar artırılacağını ve emekli enflasyon farkının ne kadar olacağını belirlemede kritik bir rol oynayacak. İşte detaylar...

EMEKLİ ENFLASYON FARKI YÜZDE KAÇ?

Eylül enflasyon rakamları ile beraber 3 aylık enflasyon farkı ortaya çıkacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 2 aylık enflasyon farkı kümülatif yüzde 19,5'dir.

3 AYLIK ORAN NE KADAR ÇIKTI?

Enflasyon zammının oranını, 2023 yılının ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen TÜFE verisi gösterecek. Türkiye İstatistik Kurumu, Temmuz ayı enflasyonunu yüzde 9.49, Ağustos ayı enflasyonunu da yüzde 9.09 olarak açıklamıştı. Eylül ayı enflasyonu ise yüzde 4.75 oldu. Böylece 6 aylık verinin 3 aylık bölümü belli oldu. Temmuz-Eylül enflasyonuna göre yüzde artış oluşurken, geriye 3 aylık veri kaldı.

EYLÜL ENFLASYON RAKAMLARI NE ZAMAN SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK, Eylül ayı enflasyon oranlarını her ayın 3'ünde açıklıyor. Eylül ayı enflasyon rakamları ise 3 Ekim Salı günü saat 10.00'da açıklanacak.

EKONOMİSTLERİN EYLÜL AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ BELLİ OLDU

Ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 5,0 artmasını bekliyor. Ankete göre, ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 5,0 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 4,05 ve en yüksek yüzde 9,0 aralığında yer aldı.

AĞUSTOS AYI ENFLASYON ORANLARI 2023

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon yıllık yüzde 58,94 oldu.

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2023 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %9,09, bir önceki yılın Aralık ayına göre %43,06, bir önceki yılın aynı ayına göre %58,94 ve on iki aylık ortalamalara göre %56,28 olarak gerçekleşti.