Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu: Yaşlılar için 60 yeni proje!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı'nı (YADES) ülke genelinde yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 60 yeni proje başvurusu alındığını bildirdi. İşte sizler için derlediğimiz 2 Ekim tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Ekim 2023 Güncelleme 02 Ekim 2023, 07:01
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı duyurdu: Yaşlılar için 60 yeni proje!

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yaşlı Destek Programı'nı (YADES) ülke genelinde yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 27 il ve 33 ilçe belediyesinden olmak üzere 60 yeni proje başvurusu aldıklarını belirterek, şöyle konuştu:



"6 milyon 205 bin lira destek verilmesini planladığımız toplam 60 projenin değerlendirme süreci devam ediyor. YADES ile bugüne kadar toplam 39 milyon lira finansman desteği sağladık. 35 belediye tarafından hazırlanan 61 farklı proje ile 87 bin 629 hanede 128 bin 323 yaşlımıza ulaştık."



İŞ BİRLİĞİ YAPANA PARA CEZASI YOK
Rekabet Kurumu tarafından hazırlanan 'Kartellerin Ortaya Çıkarılması Amacıyla Aktif İşbirliği Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı' kamuoyunun görüşüne açıldı. Buna göre; kartellerin ortaya çıkarılması konusunda iş birliği yapan teşebbüslere idari para cezası verilmeyecek veya verilen cezalarda indirim uygulanacak. Kurul, soruşturmanın tamamlanmasının ardından nihai kararını verirken, başvuru sahiplerine ve aktif iş birliğinde bulunan yöneticilere ve çalışanlara verilecek cezaları, iş birliğinin niteliğini, etkinliğini ve zamanlamasını dikkate alarak indirecek.



4.4 KAT FARK İLE MARKETTE
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, Eylül'de üretici ve market arasındaki en fazla fiyat farkının yüzde 338.3 ile limonda görüldüğünü belirtti. Bayraktar, limonun 4.4, kuru soğanın 3.3, elmanın 3.2, kırmızı mercimeğin ise 3 kat fazla fiyata tüketiciye satıldığına dikkat çekti.

ULAŞTIRMADA İŞ BİRLİĞİ
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, BAE Yatırım Bakanı Mohamed Hassan Al Suwaidi ile görüştü. Görüşmede Türkiye, BAE, Irak ve Katarlı yetkililerden oluşan teknik heyetin, Kalkınma Yolu Projesi kapsamında yapılacak çalışmaları hızla neticelendirmesi değerlendirildi. Ulaştırmada iş birliği imkanları ele alındı.

GÖRÜCÜYE ÇIK'ART'TI
Bentley, bir sanat otomobiline imza attı. Marka, bunun için İngiliz mimarlık sanatçısı Stephen Wiltshire'ı Alp yeşili Bentayga'yı elle boyaması için görevlendirdi. New York, Londra, Paris, Roma, Milano, Venedik, Tokyo ve Hong Kong gibi dünyanın dört bir yanındaki 29 farklı simge yapı aracın üzerinde yer aldı. İtalya'dan, Trevi Çeşmesi, Pisa Kulesi ve Rialto Köprüsü, Fransa'dan Eyfel Kulesi, İspanya'dan Sagrada Familia, İngiltere'den Big Ben, ABD'den Özgürlük Heykeli aracın üzerini süsledi. Hazırlanan SUV aracın her bir tarafının farklı bir kıtayı temsil ettiği belirtildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN