Borsa’da kazanç sürüyor! BIST 100 endeksi haftayı yüzde 3,68 kazançla tamamladı

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 3,68 kazançla 8.334,94 puandan tamamladı. İşte sizler için derlediğimiz 1 Ekim tarihli TAKVİM ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2023 Güncelleme 01 Ekim 2023, 06:59
Borsa’da kazanç sürüyor!  BIST 100 endeksi haftayı yüzde 3,68 kazançla tamamladı

İÇİNDEKİLER

Bu hafta yatırım araçlarından borsa ve dolar kazandırdı. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftayı yüzde 3,68 kazançla 8.334,94 puandan tamamladı. Endeks, hafta içinde en düşük 8.096,95, en yüksek 8.389,68 puanı gördü. Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksine dahil hisse senetleri arasında bu hafta en çok yükselen yüzde 26,14 ile Eczacıbaşı Yatırım oldu. Eczacıbaşı Yatırırmı, yüzde 24,42 ile Kocaer Çelik, yüzde 20,51 ile Zorlu Enerji izledi. Söz konusu hisseler arasında en çok değer kaybedenler yüzde 8,89 ile Alfa Solar Enerji, yüzde 7,17 ile TürkTraktör, yüzde 6,51 ile Gen İlaç şeklinde sıralandı.


MAMA GETİR
Hızlı teslimat sektöründe faaliyet yürüten Getir, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, HAYTAP aracılığıyla ve "Patiye El Ver" sloganıyla barınak hayvanlarına her yıl verdiği mama desteğine devam ediyor. Bu sene 1,5 milyon kap mama hedefi koyulan kampanyanın dokuzuncu yılında, bugüne kadar toplanan desteklerle yaklaşık 650 ton mama patili dostlara ulaşmış olacak. Kampanya hakkında değerlendirmede bulunan Getir Market Türkiye CEO'su Batuhan Gültakan, "Sektörünün öncüsü bir marka olarak, 2015'ten beri patili dostlarımıza destek konusunda da öncülük ediyor ve her yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında 'Patiye El Ver' kampanyamızı büyüterek sürdürüyoruz" dedi.

BULUT BİLİŞİM KAMPI BAŞLIYOR
Gençlere, bulut bilişimi tüm yönleriyle keşfetme ortamı sağlayan Türk Telekom Bulut Bilişim Kampı'nın üçüncü dönemi için başvurular açıldı. Gelişim Üssü altında Türk Telekom Akademi'nin güçlü eğitmen kadrosundan eğitim imkanları, ödüllü yarışmalar, alanında öncü isimlerden mentorluk ve erken kariyer fırsatlarıyla gençleri buluşturan Türk Telekom'un Bulut Bilişim Kampı Kasım ayında gerçekleştirilecek ve başvuru süreci 8 Ekim'e kadar devam edecek. Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Emre Vural, "Bulut teknolojilerine ilgili duyan gençlerin kariyerlerinde iz bırakmak istiyoruz" diye konuştu.

ZORDA OLAN SANAYİCİYE DESTEK
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilerinin devam etmesi nedeniyle, olağanüstü hal kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen şehirlerde faaliyet gösteren dağıtım lisansı sahibi tüzel kişiler, görevli tedarik şirketleri, Organize Sanayi Bölgelerinin (OSB) doğrudan veya dolaylı olarak ortağı olduğu tedarik şirketlerinin avans ödemelerine ilişkin erteleme ve bu süre boyunca piyasa işletmecisi ve katılımcısına temerrüt faizi uygulamama kararı aldı.

S&P NOT ARTIRDI
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu "B" olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü "negatif"ten "durağan"a çıkardı. Kuruluştan yapılan açıklamada, yeni ekonomi yönetiminin enflasyonla mücadele ve doları düşürme amacıyla politika faizini haziran ayından bu yana 21,5 puan artırarak yüzde 30'a yükselttiği, mali bozulmanın dengelenmesi için bazı dolaylı vergileri uygulamaya koyduğu anımsatıldı. Açıklamada, para ve maliye politikalarının etkinliği ve bağımsızlığının arttığına dikkat çekildi.

TURKCELL'DEN BAĞIŞ AÇIKLAMASI
Turkcell, "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında depremzedeler için yaptığı 3,5 milyar TL'lik bağışın bu ay yapılan olağan genel kurulda alınan karar gereği ilk taksiti olan 1 milyar 750 milyon TL'lik ödemeyi gerçekleştirdi. Aynı karar gereği kalan 1 milyar 750 milyon TL'lik bölüm ise Ocak 2024'te ödenecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN