Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için yeni hamle: Meclis'e sunulacak!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, geçtiğimiz günlerde Beştepe’de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında toplandı. 5 bin ton olduğu tahmin edilen yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için teşvik edici uygulamalar devreye alınacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Eylül 2023 Güncelleme 30 Eylül 2023, 07:00
Yastık altı altınların ekonomiye kazandırılması için yeni hamle: Meclis’e sunulacak!

İÇİNDEKİLER

Yastık altın altınların ekonomiye kazandırılması için yeni hamleler geliyor. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda da ele alınan konuya göre, yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasına yönelik mevcut sistemlerin geliştirilmesi amacıyla önümüzdeki dönemde yeni adımlar atılacak.

Yastık altındaki 5 bin ton altının finansal sisteme kazandırılması için Merkez Bankası geçen yıl 'Altın Cinsinden Fiziki Varlıkların Finansal Sisteme Kazandırılması Hakkında Tebliği'ni yayınlamıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca devreye alınan Altın Tasarrufu Sistemi kapsamında vatandaşın altınını ekonomiye kazandırması için teşvik edici uygulamalar devreye alınacak.



NORVEÇ MODELİ BANKA
Aile ve Gençlik Bankası'na ilişkin çalışmalar önümüzdeki günlerde Meclis'e sunulacak. Doğalgaz ve petrol gelirleriyle, gençlere eğitim, istihdam, evlilik, çocuk bakımı gibi alanlarda katkı için kurulacak olan Aile ve Gençlik Bankası'nın 'Norveç Varlık Fonu' benzeri bir sistemle çalışması öngörülüyor. Fon'un 60'ın üzerinde ülkede, 10 bin yakın firmada yatırımı bulunuyor. Banka, hibe ve teşvik programlarıyla gençlerin yanında olacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN