Tek çırpıda 76.840 dolar ödeme yapıyorlar! Bu köye taşınanlar turnayı gözünden vuracak

Köyün nüfusunu artırmak için başlatılan teşvik programı, köye taşınan ailelere 70 bin İsviçre Frankı (76 bin 840 dolar) ödeme yapacak. Bu ödeme 4 kişilik bir aile için hesaplandığında yetişkin başına 25 bin İsviçre Frankı ve çocuk başına 10 bin İsviçre Frankı olarak dağıtılıyor. Dolayısıyla 4 kişilik bir aile toplamda 70 bin İsviçre Frankı ödül alabiliyor.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2023, 09:01 Güncelleme 30 Eylül 2023, 09:01
Tek çırpıda 76.840 dolar ödeme yapıyorlar! Bu köye taşınanlar turnayı gözünden vuracak

İÇİNDEKİLER

Albinen Köyü, İsviçre'nin Valais kantonunda bulunan küçük bir kasaba olarak dikkat çekiyor. Ancak 2018 yılında sadece 238 kişiye ev sahipliği yapması, köyün nüfusunun azaldığını gösteriyor. İş bulma amacıyla kırsal bölgeleri terk edip şehre yerleşenlerin artmasıyla nüfus azalmasının yaşandığı köy bu durumu tersine çevirmek için ilginç bir kampanya başlattı. Bu kapsamda da köye taşınan ailelere 70 bin İsviçre Frankı ödeme yapılacağı bildirildi.

BAZI ŞARTLARI VAR

Ancak bu ödülleri alabilmek için bazı şartlar bulunuyor. İlk olarak, 45 yaşın altındaki kişilerin Albinen'de ikamet etmeleri gerekiyor. Ayrıca, başvuranların 'C' ikamet iznine sahip bir İsviçre vatandaşı olmaları gerekiyor.

Ayrıca AB veya Avrupa Serbest Ticaret Birliği üyesi ülkelerden veya ABD ve Kanada gibi ülkelerden gelen kişilerin İsviçre'de 5 yıl yaşadıktan sonra bu izni alabileceği belirtiliyor.

Diğer ülkelerden gelenlerin bu izne sahip olabilmeleri için İsviçre'de 10 yıl sürekli olarak yaşamaları gerekiyor.

Köye taşınanların ödüllerini alabilmeleri için süreç daha da devam ediyor. En az 200 bin İsviçre Frankı değerinde bir ev satın almak veya inşa etmek ve ardından 10 yıl boyunca Albinen'de yaşamaya devam etmek gerekiyor. Bu süre zarfında kasabadan ayrılanlar aldıkları ödeme miktarını geri ödemek zorunda kalıyor.

Albinen Köyü sessiz ve huzurlu atmosferi, muhteşem manzaraları, temiz hava kalitesi ve yıl boyunca bol güneş ışığı almasıyla dikkat çekiyor.