3571 TL ödeme için bunu muhakkak yapın! 1-2-3 çocuklu ailelere ilaç gibi gelecek para yardımı

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının eğitimi ve bakımı için geçici bir süre verilen ekonomik destekler arasında önemli bir yer tutuyor. Bu destek her ay düzenli olarak yapılan ödemelerle ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor ve başvurular hala devam ediyor. SED ödemesi ailelerin çocuklarının eğitimlerine devam etmelerine yardımcı oluyor.

Giriş Tarihi 30 Eylül 2023, 09:03 Güncelleme 30 Eylül 2023, 09:03
3571 TL ödeme için bunu muhakkak yapın! 1-2-3 çocuklu ailelere ilaç gibi gelecek para yardımı

İÇİNDEKİLER

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının eğitimine destek olma amacıyla her ay düzenli olarak yapılan bir yardım programı olarak devam ediyor. Bu destek ödemelerine başvurular hala alınıyor. SED yardımı ihtiyaç sahibi ailelere ekonomik destek sağlayarak çocukların bakımı ve eğitimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Temmuz ayında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarı memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55'lik bir zam oranında artırıldı.

ÖDEME TUTARI ARTTI

İhtiyaç sahibi ailelere yönelik verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarı, Temmuz ayında memur maaşlarına yapılan yüzde 17,55'lik zam oranıyla artırıldı.

Daha önce 3 bin 38 lira ödeme alan bir aile, yeni zam oranıyla birlikte 3 bin 571 lira ödeme alıyor. Bu artış çocuklarının eğitimine daha fazla katkı sağlayacak.

SED hizmetinden yararlanmak isteyen aileler için bazı önemli şartlar bulunmaktadır:

Haklarında bakım tedbiri kararı verilmiş ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına alınabilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç hale gelecek olan çocuklar.

Bakım tedbiri kararı sürerken yaş sınırlarını tamamlamış olan gençlerden iş ve meslek edinme kurslarına veya eğitimlerine devam edenler veya bir iş sahibi olamayacak durumda olanlar.

Olağanüstü durumlar (felaket, afet, hastalık veya kaza gibi) sonucu temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak hale gelen veya ameliyat gerektiren durumlarda olan çocuklar.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucunda uygun görülen ailelere destek sağlanmaktadır.