Çocuklar için sigorta rehberi! 18 yaş altı başlangıç erken emekli eder mi?

Aileler çocuklarının geleceğini garantiye almak için sigorta ve BES’e ilgi gösteriyor. 18’inden önce sigortalı olunması yaş ve prim günü açısından avantaj sağlıyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Eylül 2023 Güncelleme 25 Eylül 2023, 07:03
Çocuklar için sigorta rehberi! 18 yaş altı başlangıç erken emekli eder mi?

İÇİNDEKİLER

Çalışma saatinde sınır var mı? 18 yaşından küçük olanlarda günde en fazla 7, haftada 35 saat sınırı bulunuyor.

Okul öncesi eğitime devam edenler ise günde en fazla 2, haftada 10 saat çalışabiliyor. Bu süre, 15 yaşını bitirenlerde haftada 40 saate kadar çıkabiliyor. 18 yaşından küçük sigortalı olmak yaş, prim şartları açısından önemli olmakla birlikte süre açısından bir avantaj sağlamaz.

15 yaşında sigorta emekliliği öne çeker mi? Mevcut sistemde 2008'den önce küçük yaşta sigortalı gösterilenler erken emekliliğe hak kazanıyor. Bugün 18 yaş altında sigorta yapmak avantajlarına karşın erken emeklilik hakkı sağlamaz.



Sigortalılık süresinin 18 yaşın dolduğu tarihten başlamasına yönelik hüküm herkesi kapsıyor mu? Bu hüküm, Nisan 1981'den önceki sigortalı çalışmaya başlayan SSK'lıları etkilemiyor. Ancak bu tarih ve sonrası yapılan sigorta girişlerinde 18 yaş başlangıç sayılıyor. Bu nedenle bu yaştan küçük sigorta yaptırmak sigorta başlangıcını öne çekmiyor, yaş ve prim gün açısından yararı bulunuyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN