100. yıl emekli ikramiyesi ne kadar, kaç TL? 29 Ekim'de emeklilere ikramiye var mı? SSK, SGK, Bağ-Kur, tarım, EYT...

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'de coşkuyla kutlanan önemli bir ulusal bayramdır. Her yıl 29 Ekim'de kutlanan bu özel gün, Cumhuriyetimizin ilanının anısına düzenlenirken, beraberinde birçok soru da getiriyor. Emekliler için en merak edilen sorulardan biri de Cumhuriyet Bayramı'nda ikramiye verilip verilmeyeceğidir. Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi, her yıl 29 Ekim tarihinde ödenir. Bu tarih, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923'te Türkiye Cumhuriyeti'ni ilan ettiği günü temsil eder. Dolayısıyla emeklilere bu özel günde bayram ikramiyesi verilir. İşte bu konuda bilmeniz gerekenler:

Giriş Tarihi 25 Eylül 2023, 08:41 Güncelleme 25 Eylül 2023, 08:41
100. yıl emekli ikramiyesi ne kadar, kaç TL? 29 Ekim’de emeklilere ikramiye var mı? SSK, SGK, Bağ-Kur, tarım, EYT...

İÇİNDEKİLER

Bu yıl Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla, üçüncü ikramiye ödenmesi hakkın da birçok iddia gündeme geldi. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında emekliye ikramiye ne zaman verilecek sorusu yer aldı. 29 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı kutlanacakken, kulislerde emeklilere 29 Ekim ikramiyesi konuşuluyor. İşte 29 Ekim ikramiyesi hakkında tüm merak edilenler...

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK? I VİDEO İZLE

EMEKLİLERE CUMHURİYET BAYRAMI İKRAMİYESİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Yaklaşık 17 milyon emekli Ramazan ve Kurban bayramlarında iki kez ikramiye alıyor. Bu yıl Cumhuriyet'in 100. Yılı dolayısıyla, üçüncü ikramiye ödenmesinin gündeme geldiği iddiaları sosyal medyada konuşuluyor.

Bu kapsamda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı uzmanlarının düzenleme için hazırlıklar yaptığı ifade edildi.

EMEKLİYE 29 EKİM İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği ve bu rakam üzerinde uzlaşı sağlandığı bildirildi. Sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulacağı tahmin ediliyor.

Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklama geldiğinde haberimize eklenecektir.