Turistler kesenin ağzını açtı! Harcamalar, yüzde 20 arttı

2023’ün ilk 9 ayında turistlerin kartla yaptığı harcamalar, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artttı. En çok harcamayı İngilizler yaparken kartla yüzde 25 daha fazla işlem yapıldığı görüldü...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Eylül 2023 Güncelleme 24 Eylül 2023, 06:59
Turistler kesenin ağzını açtı! Harcamalar, yüzde 20 arttı

İÇİNDEKİLER

Mastercard ve Maestro logolu yurt dışı kartlarının Türkiye'de ve seçilmiş diğer ülkelerde gerçekleştirdiği POS harcamalarına göre hazırlanan raporda, 2022 ve 2023 yıllarının ilk 9 aylık dönemlerine ait sonuçlar karşılaştırıldı.



Mastercard'ın raporuna göre; 2023 yılının 1 Ocak – 19 Eylül döneminde Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turistlerin yaptığı fiziksel harcamalar, bir önceki yıla kıyasla yüzde 19 artış gösterdi. Harcama kırılımları incelendiğinde, işlem yapan kart sayısının yüzde 25 artışa, toplam kartlı işlem tutarının ise yüzde 12 artışa ulaştığı görüldü.



Bu yükselişi sağlayan ana faktörün turist sayısındaki artışa bağlı işlem yapan kart sayısındaki artış olduğu tespit edildi. İlgili dönemin il bazlı POS harcamalarına bakıldığında, İstanbul yüzde 16 büyüme gösterdi. Ayrıca Türkiye'deki toplam harcamanın yüzde 51'i de İstanbul'da gerçekleşti. İstanbul'u yüzde 22 büyüme ile Antalya takip ederken Muğla ise yüzde 32 büyüme ve toplam turist harcamasından yüzde 9 pay ile hala turistlerin favori destinasyonlarından biri olduğunu gösterdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN