24 Eylül'e kadar şansınız var! Başvurana 2.500 TL yatacak! Okula başlayan öğrencilere teşvik hediyesi! 1,2,3,4. sınıflar...

2023-2024 eğitim öğretim yılı, üniversitelerin kapılarını yeni öğrencilere ve ara sınıf öğrencilerine açtığı heyecan verici bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Üniversiteye başlayan gençler ve devam eden öğrenciler, eğitim masraflarını karşılamak için burs arayışına girmiş durumda. Bu bağlamda Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından sunulan burs imkanları dikkat çekiyor.

Giriş Tarihi 24 Eylül 2023, 08:03 Güncelleme 24 Eylül 2023, 08:03
24 Eylül’e kadar şansınız var! Başvurana 2.500 TL yatacak! Okula başlayan öğrencilere teşvik hediyesi! 1,2,3,4. sınıflar...

İÇİNDEKİLER

Okulların açılmasına çok az bir süre kaldı. Milyonlarca üniversite öğrencisi burs arayışına geçti. Devletin verdiği KYK bursunun yanı sıra vakıflar da öğrenciler için her yıl burs başvurularını açıyor. 2023 yılında 2.500 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Burs başvuru işlemleri internet üzerinden başladı. Başvurular 4-24 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. TEV burs ödemeleri Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca ödenecek. İşte detaylar...

Türk Eğitim Vakfı burs başvuruları alınmaya başlandı. 4 Eylül'de başlayan başvuru işlemleri 24 Eylül'e kadar devam edecek.

TEV Yükseköğrenim bursu Türkiye sınırları içerisinde bulunan devlet üniversiteleri için geçerli olurken Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burs alan öğrenciler TEV burslarından yararlanamaz.

TEV ÜNİVERSİTE BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TEV Üniversite burs başvuruları yukarıda bulunan tarihlerde internet üzerinden gerçekleştirilecek. Adayların bizzat başvuruları kabul edilmeyecek. Burs başvuru işlemleri http://bursiyer.tev.org.tr adresi üzerinden alınacak.

Başvuru formunda adayların ekonomik bilgileri, eğitim bilgileri, kişisel bilgiler ve diğer sorular adaylara yöneltilecek.

TEV BURSUNDAN KİMLER YARARLANAMAZ?

Vakıf üniversitesi öğrencileri, açık öğretim-uzaktan eğitim öğrencileri, ücretli değişim programlı bölümlerde eğitim alanlar, dört yıllık lisans programından mezun olup ikinci kez lisans eğitimi alanlar, genel ortalaması 2.50'nin altında olanlar, genel ortalaması 2.50 olsa bile 1'den fazla başarısız dersi olanlar, 25 yaşından büyükler, hüküm giyenler, öğrenim gördüğü sürede yüz kızartıcı eylemden dolayı disiplin cezası alanlar ve TEV bursu almaya devam eden kardeşi olanlar başvuru yapamaz.

TEV BURSU 2023-2024 NE KADAR?

2023-2024 öğretim yılında yükseköğrenim bursu aylık 2.500 TL'dir. TEV burs ödemeleri Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran ayları arasında toplam 9 ay boyunca ödenir.

TEV BURSU BAŞVURU ŞARTLAR

T.C. vatandaşı olmak,

Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,

Başka bir kamu kurumundan veya özel kurumdan burs almamak, (Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan alınan ve geri ödemeli olan öğrenim kredisi alınmasının sakıncası bulunmamaktadır.)

Öğrenimine yeni başlayanlar için: Başarı kriteri her yıl Eylül ayında ilan edilmektedir.

Ara sınıflar için :Genel not ortalaması 4,00 üzerinden en az 2,50 olmak, (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 65 olmak). Genel ortalamanın 2,50 olması durumunda en fazla 1 başarısız ders olabilir.

Hazırlık sınıfından 1. sınıfa geçen öğrenciler için: başarılı olarak geçmiş olmak.

DGS ile yerleşen öğrenciler için: İki yıllık mezuniyet ortalamalarının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.

İkinci öğretim öğrencileri için: İkinci sınıfa geçmiş olmaları ve genel ortalamalarının en az 2,80 (100 üzerinden not veren okullarda 70) olması gerekmektedir.