Tarım Bakanlığı harekete geçti! Planlı üretim için kurul geliyor

Tarımda planlı üretim için düğmeye basıldı. Tarım Bakanlığı, Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu oluşturulması için düzenleme yaptı. İşte detaylar...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Eylül 2023 Güncelleme 23 Eylül 2023, 07:01
Tarım Bakanlığı harekete geçti! Planlı üretim için kurul geliyor

İÇİNDEKİLER

Tarımsal üretimin öngörülebilir ve yönetilebilir olmasını sağlamak amacıyla 'Tarımsal Üretimin Planlanması Kurulu' oluşturulacak. Kurul, Bakan tarafından görevlendirilecek bakan yardımcısının başkanlığında, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü, Bitkisel Üretim Genel Müdürü, Devlet Su İşleri Genel Müdürü, Hayvancılık Genel Müdürü, Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanı ve Tarım Reformu Genel Müdürü'nden oluşacak.



Kurul, başkanın çağrısı üzerine yılda en az 2 kez salt çoğunlukla toplanacak. Kurul kararları, toplantıya katılanların oy çokluğuyla alınacak. Oyların eşitliği halinde başkanın oyu yönünde karar alınmış sayılacak.



Kurul, üretimden sorumlu bakanlık birimlerinin teklifi üzerine üretim planlamasına konu ürün veya ürün gruplarını belirleyerek değerlendirecek. Tarımsal üretim planlanmasına esas olmak üzere üretim dönemleri itibarıyla ürün veya ürün gruplarıyla asgari ve azami üretim miktarlarını belirleyecek.



Arz güvencesinin temin edilmesi, verimliliğin artırılması ve tarımsal üretimin geliştirilmesi için iklim değişikliğini de dikkate alarak uygun ekolojilerde arz ve talep miktarıyla yeterlilik oranına göre tarımsal üretim planlaması yapacak olan Kurul, üretim planlamasını tarımsal faaliyet alanlarına göre havza veya işletme bazında belirleyecek.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN