Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten yüksek kira ve ev fiyatlarına çözüm önlemleri: Yüzde 25'i geçmemesi...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fahiş kira ve ev fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı. Hükümet olarak söz konusu aksaklıklara çalışma yapıldığını söyelen Şimşek, "Kira artışlarının yüzde 25'i geçmemesi, kira uyuşmazlıklarının arabulucuya gitmesi gibi... Bu tür tedbirler geçici nitelikte olup piyasayı normal işleyişine doğru sevk etmeyi ve vatandaşlarımızı korumayı amaçlamaktadır." dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Eylül 2023 Güncelleme 21 Eylül 2023, 07:01
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten yüksek kira ve ev fiyatlarına çözüm önlemleri: Yüzde 25’i geçmemesi...

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fahiş kira ve ev fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için alınacak önlemleri anlattı.

Şimşek, "Enflasyonla mücadele ve kiralardaki fahiş artışların önüne geçmek üzere, konut arzı artırılacak, deprem kaynaklı konut stokundaki kayıpların telafisine yönelik yeni sosyal konut projeleri geliştirilecek ve dar gelirli vatandaşların konuta erişimi artırılacak" dedi. Bir soru önergesine yanıt veren Şimşek, şu mesajları verdi:

Tüketiciyi mağdur eden, piyasanın işleyişini ve rekabet ortamını bozan fiyat hareketleri zaman zaman meydana gelebilmekte ve hükümet olarak söz konusu aksaklıklara yönelik düzenlemeler yapmaktayız.

Kira artışlarının yüzde 25'i geçmemesi, kira uyuşmazlıklarının arabulucuya gitmesi gibi... Bu tür tedbirler geçici nitelikte olup piyasayı normal işleyişine doğru sevk etmeyi ve vatandaşlarımızı korumayı amaçlamaktadır."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN