Emekliye 1 buçuk aylık maaşı kadar promosyon! Onaylanır onaylanmaz cepte! Halkbank, Akbank, Garanti BBVA, HSCB...

Emekli promosyonlarına ilişkin heyecan verici bir gelişme yaşandı. Yapılan son açıklamalarla birlikte, emekliler için banka promosyonlarında büyük artışlar ve avantajlar sunulacak. Emeklilere sunulan banka promosyonları, emekli maaşlarının yüksekliği ve bankaların sunduğu ek hizmetlerle birleşerek cazip hale geliyor. Özellikle bazı bankalar, emekli promosyonlarını rekabetçi bir seviyeye taşımak için adeta yarışıyorlar. Promosyon ücretlerini 10 bin liraya kadar çıkaran bankalar bile var. İşte banka banka güncel Eylül ayı promosyon listesi...

Giriş Tarihi 19 Eylül 2023, 16:43 Güncelleme 19 Eylül 2023, 16:44
Emekliye 1 buçuk aylık maaşı kadar promosyon! Onaylanır onaylanmaz cepte! Halkbank, Akbank, Garanti BBVA, HSCB...

İÇİNDEKİLER

Milyonlarca emekliyi sevindirecek bir haber geldi: Bankalar, emeklilere sunulan promosyon ödemelerinde miktarları artırma kararı aldılar. Bu gelişme, emekliler için finansal anlamda daha cazip hale gelen promosyon fırsatlarını beraberinde getiriyor. Özellikle özel bankalar, emekli promosyonlarında yarışa girmiş durumda. Bazı özel bankalar, promosyon miktarlarını önceki yıllara göre önemli ölçüde artırarak dikkat çekiyorlar. Bu artışlar sayesinde emekliler, maaşlarını yeni bir bankaya taşıyarak daha yüksek promosyon ödemeleri alabilirler. Peki hangi banka ne kadar promosyon veriyor?

SSK, Bağ-Kur milyonlarca emeklinin maaşlarına ara zam yapıldı. Böylelikle promosyon ücretleri de yükseldi. 10 bin liraya kadar promosyon veren bankalar bulunuyor. Bazı bankalar neredeyse 2 maaş kadar promosyon teklif ediyor.

Emekliler, 3 yıllık anlaşmayı 1 yıl önce yaptıysa 24 aylık promosyon bedelini ödeyip bir başka bankaya geçebiliyordu. Şimdi taahhüt süresinin de 1,5 yıla indirilmesi bekleniyor.

Öte yandan Emeklilere temmuz ayında yapılan zam sonrası özel bankalar da promosyon ödemelerinde artış kararı aldı. 750 TL olarak başlayan ödemeler 10 bin TL seviyesine kadar çıktı.

Büyük artış sonrası emekli vatandaşlar yüksek promosyon veren bankalara geçmenin yollarını araştırmaya başladı. 3 yıllık taahhüt süresi dolmayanların da maaş bankasını değiştirebileceği ortaya çıktı.

Örneğin 750 TL promosyon ödemesi alan ve 2 yıl ayını bankada kalan bir kişi, bu süre sonunda banka değiştirmek isterse, mevcut bankasına 250 TL ödeme yaparak banka değiştirebiliyor.

HANGİ BANKA KAÇ LİRA PROMOSYON VERİYOR?

İşte bankaların promosyon ödemeleri ile ilgili son bilgiler....

YAPI KREDİ:
Yapı Kredi tarafından yapılan açıklamada 9.000 TL'ye varan nakit promosyon ödemesi yapıldığı duyuruldu.

AKBANK:
3.000 TL chip-para ile birlikte toplamda 10.000 TL'ye varan promosyon ödüyor.

GARANTİ BBVA:
10.000 TL arasında emekli maaşı alanlara 6.750 TL promosyon fırsatı sunuyor.

QNB:
8.000 TL'ye varan nakit promosyon veriyor. CardFinans kredi kartından yıllık 1.200 TL indirim sağlıyor.

İŞ BANKASI:
İlk emekli maaş ödemesi için İş Bankası'nı tercih eden veya mevcut emekli maaşını İş Bankası'na taşıyan 7.500 TL'ye varan nakit ödeme yapıyor.

VAKIFBANK, ZİRAAT, HALKBANK,
Promosyon tutarı 3 bin TL'den başlıyor, 10.000 TL ve üzerinde aylık alanlara 5.000 TL promosyon veriyor.

DENİZBANK:
Promosyon tutarı 3-5 bin lira arasında değişiyor.

QNB FİNANSBANK:
8.000 TL'ye varan nakit promosyon veriyor. CardFinans kredi kartından yıllık 1.200 TL indirim sağlıyor.

ING

SGK (Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur) emekli maaşını 3 yıl boyunca ING'den alma sözü verenlere 5.100 ila 8.500 TL arasında promosyon ödemesi yapıyor.

3.500 TL'ye (3.500 TL hariç) kadar olanlara 5.100 TL

3.500 TL İla 7.500 TL (7.500 TL hariç) arasında olanlara 5.950 TL

7.500 TL ila 10.000 TL (10.000 TL hariç) arasında olanlara 7.650 TL

10.000 TL ve daha fazla olanlara 8.500 TL

Banka ayrıca Otomatik Fatura Talimatı'na verenlere 1.500 TL ek promosyon ödemesi gerçekleştiriyor.

BANKAYA GİTMEK ŞART DEĞİL

Banka değiştirmek isteyen emekliler, emekli maaşını taşımak istedikleri bankanın yollunu tutuyor. Ancak değişiklik için bankaya gitmeye gerek yok.

Maaş taşıma işlemleri bankaların internet kanalları aracılığı ile yapılabiliyor. Ayrıca isteyen emekliler telefon bankacılığını kullanarak da bankalarını değiştirebiliyor.