Alibaba'dan Türkiye'ye 2 milyar dolarlık yatırım hazırlığı!

Kabul sonrasında Alibaba Grup Başkanı Michael Evans ve Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin, çağdaş Türk resim sanatçısı İsmail Acar’ın Trendyol Sanat’a özel olarak ürettiği “Kaftan” adlı eserini Başkan Recep Tayyip Erdoğan’a takdim etti.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Eylül 2023 Güncelleme 19 Eylül 2023, 07:01
Alibaba’dan Türkiye’ye 2 milyar dolarlık yatırım hazırlığı!

İÇİNDEKİLER

Trendyol'un hakim ortağı konumundaki Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın Grup Başkanı Michael Evans, Türkiye'ye gelecek dönemde 2 milyar dolarlık yatırım planlarını olduğunu söyledi. Trendyol'dan yapılan açıklamaya göre; Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Alibaba Grup Başkanı Evans ile Trendyol Grup Başkanı Çağlayan Çetin'i kabul etti. İstanbul'da gerçekleşen görüşmede, Michael Evans, Türkiye'de yapmayı planladıkları yatırımlara ilişkin Başkan Erdoğan'a bilgi vererek, Ankara'da hayata geçirdikleri veri ve lojistik merkezleri ile İstanbul Havalimanı'ndaki ihracat operasyon merkezi gibi yeni yatırımlara ilişkin detayları paylaştı.

Başkan Erdoğan, dünyanın önde gelen şirketlerinden Alibaba Grup'un Türkiye'ye yönelik kapsamlı yatırım planlarını öğrenmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye'ye duydukları güven neticesinde bugüne kadar Trendyol aracılığıyla ülkeye 1.4 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını anlatan Evans, Trendyol'un uluslararası büyüme stratejisini desteklediklerini kaydetti.

Evans, Türkiye'nin, dünyanın lider e-ihracat ülkesi olma potansiyeline sahip olduğunu belirterek, gelecek dönemde burada 2 milyar dolarlık yatırım planlarını olduğunu aktardı.

TEKNOFEST'E ÖVGÜ
Evans, Trendyol'un da sponsorları arasında yer alması dolayısıyla TEKNOFEST'i yakından takip ettiğini belirterek, bu organizasyonu Türkiye'nin dünya arenasında söz sahibi bir teknoloji oyuncusu olduğunun ispatı olarak gördüklerini anlattı. Aynı zamanda altın madalya sahibi bir olimpiyat sporcusu olan Evans, Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın dünya çapındaki başarılarını da yakından takip ettiğini kaydederek, Trendyol'un spora ve sporculara verdiği destekten de son derece memnun olduklarını aktardı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN