İkinci aracı olan site sakinlerinden park ücreti talebi

Konut siteleri, 2 ve daha fazla aracı olan sakinlerinden park ücreti talep etmeye başladı. Sektör yetkilileri ise ‘Yönetim planında yer almıyorsa usulsüzdür’ uyarısı yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2023 Güncelleme 18 Eylül 2023, 07:01
İkinci aracı olan site sakinlerinden park ücreti talebi

İÇİNDEKİLER

Bazı konut sitesi yönetimleri, tek araçlık otopark hakkı olmasına karşın 2 ya da 3 aracı olan kat maliklerine yazı göndererek, kullanılan misafir otoparkları karşılığı ücret talep etmeye başladı.

PLANA DİKKAT!
Ücret talebi tepki çekerken, Tesis Yöneticileri Konfederasyonu Genel Başkanı Yahya Sağır da bu uygulamanın, site yönetim planında yer almıyorsa usulsüz olduğu belirtti. Sağır, şu bilgiyi verdi: "Site yönetim planında, misafir otopark alanlarının kiralanabileceğine ilişkin hüküm yoksa, hiçbir şekilde kat maliklerine ya da bir başkasına kiralanamaz. Usule uygun değil. Örneğin, sitede, 226 bağımsız bölümle ilgili 226 araçlık park alanı var, 30 araçlık da misafir otoparkı bulunuyor. Yönetim planında, misafir otoparkına ilişkin hüküm yoksa, genel kurulda da bununla ilgili karar alınmadıysa, yönetim planında 'talep eden dairelere ücret karşılığı yer tahsisi yapabilir' yazmıyorsa, site yönetimleri haksızdır, ücret talep edemez. Planda, bu konuda yönetim kuruluna yetki verilmişse, o zaman kurulun alacağı karara göre hareket edilir."



DEĞİŞİKLİK YAPILABİLİR: Yönetim planının genel kurulda 5'e 4 çoğunluğun bir araya gelmesiyle değiştirilebileceğini söyleyen Sağır, "Kiracı ya da ev sahibi olması fark etmeden, bu konuda sulh hukuk mahkemesine dava açabilir" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN