8 ay boyunca IBAN hesabına yatacak! 24 Eylül'e kadar süre verildi! Öğrencilere 5.000 TL karşılıksız ödeme müjdesi geldi!

Üniversitelerin yeni eğitim dönemi yaklaşırken, birçok kurum, kuruluş ve vakıf, başarılı gençlere maddi destek sağlamak amacıyla karşılıksız burs fırsatları sunmaya hazırlanıyor. İşte bu yıl gençlere sunulan bazı burs fırsatları...

Giriş Tarihi 19 Eylül 2023, 09:19 Güncelleme 19 Eylül 2023, 09:20
8 ay boyunca IBAN hesabına yatacak! 24 Eylül’e kadar süre verildi! Öğrencilere 5.000 TL karşılıksız ödeme müjdesi geldi!

İÇİNDEKİLER

Üniversite eğitimi, gençlerin gelecekteki kariyerlerini şekillendirmeleri için kritik bir dönemdir. Bu kapsamda birçok kurum, kuruluş ve vakıf, başarılı gençlere destek olmak amacıyla karşılıksız burs fırsatları sunuyor. 5.000 TL'den başlayan ödemeler hakkında aramalar hız kazandı. İşte konu hakkında detaylar...

İSTANBUL SANAYİ ODASI VAKFI: Maddi desteğe ihtiyaç duyan başarılı öğrencilere verilen karşılıksız burs için başvurular 30 Eylül'e kadar sürecek. Bursiyer adayı öğrencilerin İstanbul, Tekirdağ ve Kocaeli illerindeki üniversitelerin mühendislik fakültelerinde yüzde 100 ÖSYM burslu olarak tam zamanlı öğrenci statüsünde kayıtlı olması gerekiyor.



TÜRK EĞİTİM VAKFI: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler 24 Eylül'e kadar başvuru yapabilcek. Yükseköğretim bursu 2 bin 500, üstün başarı bursu 5 bin, yüksek lisans bursu 3 bin 750, doktora bursu 5 bin lira olarak duyuruldu.


RÖNESANS EĞİTİM VAKFI: Başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere verilen karşılıksız burs başvuruları online olarak alınıyor. Son başvuru tarihi 30 Eylül.

İBRAHİM BODUR KALE SERAMİK VAKFI: Belirli üniversitelerde okuyan öğrencilere karşılıksız burs sağlıyor.
Ara sınıflar için 4 üzerinden en az 2.5 genel başarı ortalaması gerekiyor. Son başvuru tarihi 10 Ekim.

ABDİ İBRAHİM VAKFI: Moleküler biyoloji ve genetik bölümünde birinci sınıfı tamamlamış başarılı ve maddi desteğe ihtiyacı olan öğrencilere burs veriliyor. Burs alabilmek için belirlenen üniversitelerin öğrencisi olmak gerekiyor. Başvuru tarihi ise 1-30 Eylül.

TOPLUM GÖNÜLLÜLERI VAKFI: TOG Gençlik Bursu; Kardelenler, Öğretmen Çocukları, Trendyol Eğitim Bursu, Elidor Kendi Yolumuzda burs programlarından oluşuyor. Ayrıca sanat ve bilim bursları da veriyor.

GÜBRETAŞ EĞİTİM BURSU: Lisans bursuna başvuru yapacak öğrencinin ailesinin çiftçi olması, ziraat fakültelerinin belirlenen bölümlerine kayıt yaptırmış olması şartları aranıyor.



SÜTAŞ: Eğitime destek bursu; üstün başarı bursu ve başarı bursu olarak veriliyor. Üstün başarı bursu için genel sıralamada ilk 15 bine girmek, ara sınıftan başvuruluyor ise 100 üzerinden 75 veya 4,0 üzerinden 3,5 not ortalamasının olması gerekiyor. Son başvuru tarihi ise 20 Eylül...



TÜBİTAK: YKS sonucunda sayısal bölümler (matematik, fizik, kimya, biyoloji, astronomi ve uzay bilimleri, moleküler biyoloji ve genetik) için Y-SAY, eşit ağırlıklı ve sözel bölümler için (Türk dili ve edebiyatı, felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, ilahiyat) TYT puan türünde ilk 25 bin arasına girerek yurt içindeki üniversitelerin belirtilen örgün öğretim programlarından birine kayıt yaptıranlar TÜBİTAK BİDEB 2205-Lisans Burs Programı'ndan burs almaya hak kazanacak. Başvurular 9-27 Ekim'de alınacak.