Vizede yeni dönem! Öğrenciye ve iş adamına Avrupa kapısı

AB ile Ankara arasında öğrenciler ve iş insanları için Schengen vizesi kolaylığı sağlanması için çalışma sürüyor. Somut adımlar Ekim ayında atılacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Eylül 2023 Güncelleme 17 Eylül 2023, 06:57
Vizede yeni dönem! Öğrenciye ve iş adamına Avrupa kapısı

İÇİNDEKİLER

AB üyesi ülkelere gitmek isteyen Türk vatandaşlarının vize alma konusunda yaşadığı sorunların önüne geçmek için de AB makamları ile sık, yoğun ve detaylı toplantılar gerçekleştiriliyor. Son olarak AB Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi Ankara'yı ziyaret ederek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüştü.



Bakan Fidan, "Özellikle iş adamlarımız ve öğrencilerimiz için vize kolaylığı konusunda Sayın Komiser'le anlayış mutabakatı içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. Bu önerinin Komiser Varhelyi'den geldiği öğrenildii"



ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Vize serbestisi orta vadeli bir mesele olarak görülürken çalışmalar da başladı. Türkiye'nin vize serbestisi için 72 karşılanması gereken kriterlerde büyük ilerleme kaydederek, karşılanması gereken madde sayısını 6'ya düşürdü.

Bu 6 madde görüşülmeye başlanacak. Kararlaştırılan sürecin uygulamaya geçmesi için Avrupa Komisyonu'na bir paket sunulması bekleniyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN