Türk Telekom'dan müşteri memnuniyeti rekoru: Son üç yılın en iyi müşteri deneyimi performansına ulaştı!

Türk Telekom, yaygın fiber ağı ile sağladığı 1000 Mbps'e varan yüksek hızlar sayesinde son üç yılın en iyi müşteri deneyimi performansına ulaştı. İşte sizler için derlediğimiz 16 Eylül tarihli TAKVİM ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Eylül 2023 Güncelleme 16 Eylül 2023, 07:01
Türk Telekom’dan müşteri memnuniyeti rekoru: Son üç yılın en iyi müşteri deneyimi performansına ulaştı!

İÇİNDEKİLER

Türk Telekom, yaygın fiber ağı ile sağladığı 1000 Mbps'e varan yüksek hızlar sayesinde son üç yılın en iyi müşteri deneyimi performansına ulaştı. Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Özden, Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik etme misyonuyla hareket ederken, müşterilerine en iyi deneyimi yaşatmayı amaçladıklarını belirterek, "Ülkemizin her köşesinde yüksek hız sağlama amacıyla yürüttüğümüz fiber altyapı çalışmalarımız ile farklı alanlarda sunduğumuz ürün ve hizmetler, müşteri memnuniyeti konusunda olumlu göstergelere dönüşüyor. FTTH Council tarafından Nisan ayında yayımlanan 'FTTH/B Market Panorama in Europe' raporu, Türkiye'yi 15,7 milyon FTTH/B hane erişimi ile Fransa ve İspanya'nın ardından Avrupa'da 3. yaptı" dedi.

ÇİFTÇİLERE YENİ DESTEK GELİYOR
Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıtlı olan çiftçilere bu yıl sağlanacak tarımsal destekler belli oldu. Üretime katılan çiftçinin yükünü azaltacak destekler yürürlüğe girdi. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 103 lirası mazot, 46 lirası gübre olmak üzere 149 lira destek sağlanacak. Çeltik için 250 lirası mazot, 21 lirası gübre olmak üzere toplam 271 lira destek sağlanırken fındık, kuru soğan, yaş çay, zeytin, şeker pancarı için ise 86 lirası mazot, 21 lirası gübre olmak üzere toplam 107 lira destek verilecek. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Toprak Analiz laboratuvarlarına asgari 50 dekar ve üzeri arazilerde, her 50 dekar araziye kadar bir analiz için 50 lira destek ödemesi yapılacak.

SÖZLEŞMELİ ÜRETİM DÖNEMİ BAŞLIYOR
Atıl durumdaki arazileri üretime kazandıracak sözleşmeli üretim dönemi resmen başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak, hepsini üretime kazandıracağız" sözleriyle çalışmaları hızlanan sözleşmeli üretim yürürlüğe girdi. Stratejik bir sektör olan tarımın planlı bir şekilde üretilmesini içeren Tarım Kanunu, bu planlı üretimi de sözleşmeli üretimle mümkün kılıyor. Firmalar ve üreticiler arasında karşılıklı bir sözleşmeyle yürütülecek olan sözleşmeli üretim, üretici ve alıcıyı korurken, Türkiye tarımının da öngörülebilir olmasını sağlayacak.


ANKARA- İZMİR 3.5 SAAT
Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu devam eden ulaştırma projeleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. İstanbul ile Ankara arasında yapılması planlanan ikinci otoyol ile ilgili konuşan Uraloğlu, "Şu anki güzergah, Bolu Dağı Tüneli ile devam edip Düzce üzerinde devam eden bir güzergah. Ayaş, Beypazarı, Nallıhan, Göynük, Akyazı üzerinden geçen bir güzergah var. Oradan geçmesinin daha uygun olacağını düşünüyoruz. Otoyolu o güzergahtan projelendiriyoruz" dedi. İki kent arasındaki Süper Hızlı Tren Projesini de aynı güzergahtan planladıklarını kaydeden Uraloğlu, Ankaraİzmir YHT projesine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu: "Polatlı-Konya istikametindeki mevcut olan hızlı tren hattımızdan ayrılarak Manisa üzerinden İzmir'e inen bir hat. Yaklaşık 508 kilometre. Mevcut hızlı tren hattını da kullandığımızda 624 kilometreyi konuşuyoruz. Biz burayı bitirdiğimizde 3,5 saate inmiş olacak."

TURKCELL'DE YÖNETİM DEĞİŞTİ
Turkcell'in 13 Eylül 2023'te gerçekleştirilen olağan genel kurulunun ardından üst yönetim belirlendi. KAP'a yapılan açıklamaya göre Nisan 2021'den bu yana Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Şenol Kazancı Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı. Mart 2020'den bugüne Yönetim Kurulu Başkan'ı olan Bülent Aksu da Turkcell'in yeni genel müdürü oldu. Şenol Kazancı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 2007-2011 yılları arasında TVNET Genel Müdürlüğü, 2011-2014 arasında Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevlerini yürüttü. 2014-2021 yılları arasında Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yaptı. Nisan 2021'de Turkcell Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi.
- Bülent Aksu telekom, enerji, petrokimya, tekstil ve denetim gibi sektörlerde finans, vergi, yönetim alanlarında 30 yıla yakın profesyonel yöneticilik tecrübesine sahip. Mart 2019 - Mart 2020 tarihleri arasında Turkcell Yönetim Kurulu Üyesi, Mayıs 2019 – Şubat 2021 tarihleri arasında Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Aksu, Mart 2020'de Turkcell Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçildi. Bülent Aksu, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

BÜTÇE FAZLASI 14 KAT ARTTI
Türkiye ekonomisi, asrın felaketi depremin yaralarını sararken mali disiplinden taviz vermemeyi sürdürüyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ağustos ayına ilişkin bütçe uygulamaları sonuçlarına göre, temmuzda 48.6 milyar TL fazla veren bütçe, ağustosta da, vergi gelirlerindeki artışın etkisiyle, 51.3 milyar TL fazla verdi. Ağustosta bütçe gelirleri, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 100.7 artarak 613 milyar 956 milyon liraya, bütçe giderleri de yüzde 86.1 artışla 562 milyar 686 milyon liraya ulaştı. Bu dönemde vergi gelirleri yüzde 99.8 artarak 543.2 milyar TL'ye ulaştı. Ağustosta faiz hariç giderler yüzde 70'lik artışla 475.5 milyar liraya, faiz giderleri ise yüzde 284.8 artarak 87.1 milyar TL'ye çıktı. 2022'nin ağustos ayında 3 milyar 586 milyon TL olan bütçe fazlası, bu yılın aynı döneminde 14.3 kat artarak 51 milyar 270 milyon liraya ulaştı.


TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN