Türkiye'den Seul'e çıkarma! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'dan dikkat çeken çağrı: Türkiye yatırımcılarımıza önemli fırsatlar sunuyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Kore'nin Başkenti Seul'dan yatırımcılara seslendi. 'Türkiye: Sizin Dayanıklı Ortağınız' temasıyla gerçekleştirilen resepsiyonda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırım süreçleri değerlendirilirken, olası yatırım fırsatları da masaya yatırıldı.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2023 Güncelleme 15 Eylül 2023, 07:01
Türkiye’den Seul’e çıkarma! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’dan dikkat çeken çağrı: Türkiye yatırımcılarımıza önemli fırsatlar sunuyor

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıldönümü vurgusuyla dünyanın farklı noktalarında düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonları'nın yeni adresi Güney Kore'nin Başkenti Seul oldu.

'Türkiye: Sizin Dayanıklı Ortağınız' temasıyla gerçekleştirilen resepsiyonda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler ve yatırım süreçleri değerlendirilirken, olası yatırım fırsatları da masaya yatırıldı.

Resepsiyona Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Kore Bilim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bakanı Lee Jong Ho, Seul Büyükelçisi Murat Tamer ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkan Yardımcısı Furkan Karayaka'nın yanı sıra iki ülkeden de iş insanları ve bürokratlar katıldı.

Resepsiyon sırasında Global Digital Innovation Network ile Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi arasında stratejik iş birliğine yönelik mutabakat zaptı imzalandı. Bakan Kacır, Kore'nin otomotiv devlerinden, önemli teknoloji ve enerji sektörü markaları ile birebir toplantılar yaptı.

'TÜRKİYE ÖNEMLİ FIRSATLAR SUNUYOR'
Bakan Kacır, Türkiye'nin, Güney Kore için Avrupa'daki en önemli ekonomik ortaklardan olduğunun altını çizdi. Kacır, "Türkiye, Koreli şirketlerin en rahat çalışabileceği ülkelerden biri.

Bölgedeki diğer ülkelere kıyasla sağladığımız yatırım teşvikleri ve ekonomik reformlarla Türkiye, Koreli yatırımcılarımıza önemli fırsatlar sunuyor.

Tüm Koreli firmaları sunduğumuz avantajları görmek, yatırım fırsatlarını ve ülkemizin güzelliklerini deneyimlemek için davet ediyorum" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN