Evde bakım maaşı yatan iller listesi! Eylül ayı evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? e-Devlet sorgulama

Türkiye'de her ay düzenli olarak gerçekleştirilen evde bakım paraları ödemeleri, milyonlarca ailenin umudu ve destek kaynağı olmaya devam ediyor. Engelli, hasta ve yaşlı bireylerin bakımını üstlenen aileler için büyük önem taşıyan bu ödemeler, onların yaşamlarını kolaylaştırmak ve maddi anlamda bir nefes alabilmelerini sağlamak amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gerçekleştiriliyor.

Giriş Tarihi 15 Eylül 2023, 08:04 Güncelleme 15 Eylül 2023, 08:04
Evde bakım maaşı yatan iller listesi! Eylül ayı evde bakım maaşı yattı mı, ne zaman yatacak? e-Devlet sorgulama

İÇİNDEKİLER

Eylül ayıyla beraber evde bakım maaşı hakkında aramalar hız kazandı. Her ay düzenli olarak yapılan evde bakım maaşı ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Maaşlar her ayın 15'i ile 31'i arasında yatırlıyor. İşte detaylar...

EYLÜL AYI EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Eylül ayı evde bakım maaşı yatırılan iller ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Her ay düzenli olarak yapılan evde bakım maaşı ödemeleri haziran ayı itibarıyla henüz yatırılmadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin önümüzdeki günlerde hesaplara aktarılacağı tahmin ediliyor. Evde bakım paralarının her ayın 15'i ile 31'i arasında yatırılıyor. Ödeme tarihleri, illere göre değişkenlik gösteriyor.

ZAMLI EVDE BAKIM PARASI NE KADAR OLDU?

TÜİK'in haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasıyla memur maaşlarına ve emekli aylıklarına refah payı hariç yapılacak zam belli oldu. Memur maaşları ve emekli memur aylıkları için 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 17,55, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları ise yüzde 19,77 oranında arttı. Zamlı evde bakım maaşı ödemeleri yüzde 17,55'lik zamla birlikte 5 bin 98 lira oldu.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını SMS veya e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz. Pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmenizi sağlayan e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunuyor.