Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Evde Bakım Yardımı için 2,8 milyar lira ödeme yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bakıma ihtiyacı olan vatandaşlara ve ailelerine sağladığı Evde Bakım Yardımı, bu ay 2.8 milyar lira olarak hesaplara aktarıldı. İşte sizler için derlediğimiz 15 Eylül TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2023 Güncelleme 15 Eylül 2023, 07:01
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Evde Bakım Yardımı için 2,8 milyar lira ödeme yaptı

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bakıma ihtiyacı olan vatandaşlara ve ailelerine sağladığı Evde Bakım Yardımı, bu ay 2.8 milyar lira olarak hesaplara aktarıldı.

Hak sahibi başına aylık 5 bin 97 lira ödeme yapıldığını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Halihazırda 566 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan yararlanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde Bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olmasını çok önemli görüyoruz. Bu kapsamda hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonumuz çerçevesinde geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmayı sürdüreceğiz" dedi.



FITCH, TÜRKİYE TAHMİNİNİ REVİZE ETTİ
ULUSLARARASI kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Küresel Ekonomik Görünüm Raporu Eylül sayısında Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini yüzde 2.5'ten 4.3'e yükseltti. wRaporda ayrıca Türkiye ekonomisinin 2024'te yüzde 3 ve 2025'te ise yüzde 3.4 büyümesinin beklendiği ifade edildi. Raporda, Euro Bölgesi ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme beklentisi yüzde 0.8'den 0.6'ya ve 2024 yılı için ise yüzde 1.4'ten 1.1'e düşürüldü.



'.TR' ALAN ADINDA YENİ DÖNEM
TÜRKIYE'DE yıllardır tahsisi yapılan 'gov.tr', 'com.tr' gibi alan adlarından sonra sadece '.tr' yapısındaki alan adlarının tahsisi başlıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) kararı ile internet alan adı alma ücreti 150 lira, söz konusu adın yenilenmesi 100 lira olarak belirlendi. Söz konusu ücretler, dün itibarıyla uygulamaya konuldu.



KKM'DE ZORUNLU KARŞILIK ORANI YÜKSELTİLDİ
Merkez Bankası, KKM'den dönüşlerde oluşan likidite fazlasının piyasadan çekilmesi için bir miktarsal sıkılaşma adımı daha attı. KKM'de zorunlu karşılık oranı vadeye göre farklılaştırıldı, 6 aya kadar vadelinin zorunlu karşılık oranı 10 puan artırılarak yüzde 25'e çıkarıldı. Yeni düzenleme ile sistemden 300 milyar liraya yakın likidite çekilmesi bekleniyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN