17 milyon emekliye 100.yıl hediyesi geliyor! Başkan Erdoğan'ın talimatıyla 3. ikramiye çalışması başlatıldı: Ne kadar ödenecek? Bir seferlik mi olacak?

17 milyon emekliye Cumhuriyet’in 100. yıldönümünde ikramiye ödenmesi için Başkan Erdoğan’ın talimatıyla çalışma başlatıldığı belirtildi. Tutarı ise 5 bin lira olarak bekleniyor...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Eylül 2023 Güncelleme 15 Eylül 2023, 09:16
17 milyon emekliye 100.yıl hediyesi geliyor! Başkan Erdoğan’ın talimatıyla 3. ikramiye çalışması başlatıldı: Ne kadar ödenecek? Bir seferlik mi olacak?

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 17 milyon emekli Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan iyileştirme çalışmasını heyecanla beklerken, bir yandan da 'ikramiye' müjdesine kilitlendi.

Edinilen bilgiye göre; konu, AK Parti'nin bu hafta gerçekleştirilen MYK toplantısının ana gündem maddelerinden biri oldu.

KARAR ERDOĞAN'IN
Toplantıda parti kurmayları, emeklilerden maaşlarda iyileştirme yapılması yönünde çok sayıda talep aldıklarını dile getirdi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bunun üzerine kurmaylarına emeklilere 100. yıl ikramiyesi verilmesi için çalışma başlatılması talimatını ilettiği öğrenildi.

Bu kapsamda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel ikramiye verilmesi planlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordineli bir çalışma yapıldıktan sonra rakamın belirleneceği belirtiliyor. Rakamın en az 5 bin lira olabileceği, Başkan Erdoğan'ın bu tutarı artırabileceği konuşuluyor.

BİR KERELİK Mİ OLACAK?
Tüm emekliler her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye alıyor.

Üçüncü ikramiye olacak 100. yıl ikramiyesinin 1 defaya mahsus verilmesi düşünülüyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ekiplerinin yürüttüğü çalışmanın tamamlanır tamamlanmaz kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN