Ziraat Bankası'ndan 16.200 TL peşinatla bahçeli müstakil köy evleri! 270 bin TL'ye ucuz konut piyangosu vurdu!

Eylül ayında Ziraat Bankası, satılık gayrimenkul ilanları arasında yer alan cazip fırsatlarla dikkat çekiyor. Özellikle bahçeli müstakil evler ve geleneksel köy evleri, ev sahibi olma hayali kuranlar için bir kez daha başvuruya açıldı. Mülkiyeti Ziraat Bankası'na devredilen bu taşınmazlar için bankanın sunduğu ilanlarda en çok ilgi çeken tekliflerden biri, müstakil evlerin satış fiyatları oldu.

Giriş Tarihi 14 Eylül 2023, 08:48 Güncelleme 14 Eylül 2023, 08:48
Ziraat Bankası’ndan 16.200 TL peşinatla bahçeli müstakil köy evleri! 270 bin TL’ye ucuz konut piyangosu vurdu!

İÇİNDEKİLER

Ziraat Bankası, Eylül ayında ev sahibi olma hayali kuranlara büyük fırsatlar sunuyor. Müstakil evlerden apartman dairelerine, köy evlerinden taş evlere, arsalardan tarlalara ve meyve bahçelerine kadar birçok taşınmazı resmi internet sitesi üzerinden ilanlarla satışa sunarak, cazip fiyatlarla müşteriye sunuyor. İşte Ziraat Bankası'nın Eylül ayı yeni konut kampanyasıyla ilgili detaylar...

Ziraat Bankası'ndan Satılık Müstakil Ev İlanları Eylül Ayında Yeniden Başvuruya Açıldı

Ziraat Bankası, Eylül ayında satılık gayrimenkuller ilanları arasında yer alan bahçeli müstakil ev ve köy evleri ile dikkat çekiyor. Mülkiyeti Ziraat Bankası'na devredilen bu taşınmazlar için banka tarafından sunulan cazip tekliflerden biri, müstakil ev satışı için belirlenen düşük fiyatlar.

Kahramanmaraş'ta bulunan bir müstakil ev, sadece 270 bin TL'lik bir fiyatla satışa sunuluyor. Banka, bu konut için 120 aya kadar vadeli konut satışı imkanı sağlayacağını duyurdu. Ev almak isteyenler, nakit ödeme seçeneğini tercih edebilecekleri gibi, yüzde 10 konut kredisi peşinatı ödeyerek kalan tutar için de 120 aya kadar vadeli konut kredisi kullanabilecekler. Konut kredisi kullanarak taksitli ödeme yapacak olanlar için en uzun vade süresi 10 yıl olarak belirlenmiştir.

İCRADAN EV ALMAK KARLI MI?

Ülkemizde ev almak oldukça zor. İcraya düşen daireler emsallerinin yüzde 40 civarında altında satılıyor.

İCRA İHALESİNE KİMLER KATILABİLİR? TEMİNAT NEDİR?

18 yaşını doldurmuş olan herkes icra ihalesine katılabilir. Tek şart alınacak konutun yüzde 20'sinin teminat olarak bulundurulması veya ilgili icra dairesinin hesabına yatırılmasıdır. İhale sonucunda evi satın alamazsanız teminatınız hiçbir kesintiye uğramadan iade ediliyor. İhaleyi kazanırsanız teminat dışında kalan parayı yatırarak evin tapu işlemlerini gerçekleştirebiliyorsunuz.

İCRALIK EV KREDİYLE ALINIR MI?

Bankalar icralık evlere kredi vermeye yanaşmıyorlar. Bunun nedeni ise ihale kazanılsa bile ihalenin feshi davasının açılabilecek olmasıdır. İhaleye katılıyorsanız verdiğiniz teklifin tamamının nakit olarak bulundurulması gerekiyor.

ŞARTNAME İYİ OKUNMALI

İhaleye ilişkin icra dairesinin hazırlamış olduğu şartnamenin iyice okunması ve anlaşılması gerekiyor. "Hisseli konut mu, şerh var mı" bunlara dikkat edilmesi gerekiyor.