Öğrencilerin ulaşım parası devletten: 58 bin kişi faydalandı!

Sosyal yardım alan hanelerdeki öğrencilerin ulaşım paraları devlet tarafından karşılanıyor. İşte sizler için derlediğimiz 14 Eylül tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2023 Güncelleme 14 Eylül 2023, 07:00
Öğrencilerin ulaşım parası devletten: 58 bin kişi faydalandı!

İÇİNDEKİLER

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki öğrencilerin ulaşım giderlerinin karşılanması için verilen destekten bugüne kadar 58 bini aşkın öğrencinin yararlandığını söyledi.

Ailesinden farklı şehirde eğitim gören ilk, orta ve yükseköğrenim öğrencilerinin şehirlerarası ulaşım giderlerine destek olduklarını, söz konusu desteğin bu eğitim-öğretim yılında da süreceğini dile getiren Bakan Göktaş, şu bilgileri verdi: "Bu destek programı ile öğrencilerimizin yılda iki defa gidişdönüş ulaşım giderlerini karşılıyoruz. Öğrencilerimize 2023 yılı için verdiğimiz desteğin üst limit tutarı tek yön için 750 lira olurken, 10 milyon liralık kaynağı sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarımıza aktardık." Göktaş, başvuruların, öğrenci veya ailesi tarafından, ailenin ikametgah adresinde bulunan sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına yapılması gerektiğini aktardı.

YURTLARA YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2023- 2024 yılı yurt başvuruları ilk yerleştirme oranlarında yüzde 87'lik bir yerleştirme oranı ile yeni bir rekora imza attıklarını açıklayarak, "Bugüne kadarki en yüksek talebi almış olmamıza rağmen tarihimizin en yüksek yerleştirme oranına ulaştık" diye konuştu.

Öğrencilerin ve ailelerin sonuçlara e-Devlet üzerinden ulaşabileceğini belirten Bak, "Yedek yerleştirmelerimiz hızla devam edecek. Pazartesi ve perşembe günleri olmak üzere haftada iki gün yedek yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız. Öğrencilerimiz e-Devlet üzerinden takip edebilir" dedi.

KAMP TUTKUNLARI FUARDA BULUŞUYOR
4. Marmara Kamp ve Karavan Fuarı, Marinturk İstanbul City Port Pendik'te doğa tutkunları ve uygun fiyatlara tatil yapmak isteyenler için kapılarını açtı. 600 üstü imalatçı firmanın katıldığı fuar, pazar lideri olan çekme karavanların yanı sıra moto karavan, araç üstü çadır, tiny house gibi her zevke hitap eden farklı doğal yaşam seçeneklerini bir arada sunuyor. Çekme karavanların ortalama 100 bin ile 2 milyon lira arası, moto karavanların ise 450 bin-4 milyon 200 bin lira arası bir satış fiyat aralığında olduğu fuar, her bütçeye hitap ediyor. Anadolu Expo Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar 17 Eylül Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

IPHONE 15 HİNTLİ ÇIKTI!
Apple'ın merakla beklenen yeni nesil akıllı telefonu iPhone 15 tanıtıldı. İlk satışa çıkacak iPhone 15'ler Hindistan'da üretilen modeller olacak. Bu, iPhone 15'i ilk alacak kişilerin Hindistan'da üretilmiş modele sahip olacağı anlamına geliyor. Yeni telefon serisi özelliklerinden çok, fiyatlarıyla konuşuldu. Yeni iPhone 15'in başlangıç fiyatı 49 bin 999 lira oldu. 15 Pro'nun başlangıç fiyatı 64 bin 999, en pahalı iPhone olan 1 TB'lik 15 Pro Max'in fiyatı ise 92 bin 999 lira olarak açıklandı. iPhone 15'in çerçeveleri bir önceki modele oranla daha ince olacak. iPhone 15, 48 megapiksel kamera kullanacak. Daha büyük olan 'iPhone 15 Plus' modeli daha uzun pil ömrü sunacak. iPhone 15 Türkiye'de 22 Eylül'de ön siparişe açılacak.

VAR'SU' YOKSA ZAM
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde su fiyatlarına yüzde 25 zam yapıldı. İBB Meclisi'nde, İSKİ 2. Olağanüstü Genel Kurulu, Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi. Kurulda, İSKİ su satış tarife teklifi görüşüldü. Teklifte, konutta 0-15 metreküp arasında 1. kademede 16,50 olan mevcut fiyatın 20,62, 2. kademede 30 metreküpe kadar 23,75 lira olan fiyatın 29,68, 3. kademede 31 ve üzeri metreküpe kadar 32,34 lira olan fiyatın da 40,42 lira olması önerildi. Teklifte iş yerinde ise kademeli sisteme geçilmesi öngörüldü. Oylanan teklif, oy birliğiyle kabul edildi. Zam teklifi onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

İHRACATIN YENİ KAPILARI 'HELAL EXPO' İLE AÇILACAK
9. Dünya Helal Zirvesi ve 10. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo 2023, 23-26 Kasım'da İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Dünya Helal Zirvesi Konsey Başkanı ve Discover Events Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, "Geçen yıl düzenlediğimiz fuara 39 ülkeden 446 yerliyabancı firma katılmış ve 31 bin 905 kişi ziyaret etmişti. Bu yıl 40'tan fazla ülkeden 500'den fazla yerli-yabancı firmanın katılımını bekliyoruz. Ayrıca, 10 bini yabancı olmak üzere 40 bini aşkın ziyaretçi öngörüyoruz" dedi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN