İMİB Başkanı açıkladı: Madende hedef 40 milyar dolar!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, madenciler 6.5 milyar dolar olan ihracatı 40 milyar dolara yükseltmeyi hedefliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Eylül 2023 Güncelleme 14 Eylül 2023, 07:00
İMİB Başkanı açıkladı: Madende hedef 40 milyar dolar!

İÇİNDEKİLER

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Maden Sektör Kurulu Başkanı ve İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Çetinkaya, 2024-2026 yıllarını kapsayan Orta Vadeli Program'da (OVP) yer alan madencilik sektörü ile ilgili maddeleri değerlendirdi.

Madencilik sektörünün uzun süredir dile getirdiği birçok konunun OVP'de yer aldığını söyleyen Rüstem Çetinkaya, şöyle konuştu: "Eğer OVP'de yer alan maddeler hayata geçirilir ve üzerine düşülürse 6.5 milyar dolar olan ihracatımızı, 30-40 milyar dolar seviyelerine rahatlıkla çıkarabiliriz Ülkemizin yeraltı ve yer üstü kaynaklarını iyi kullanarak katma değer yaratmamız gerekiyor. Maden ihracatı net döviz girdisi yüksek bir sektör. Kaynakların yüzde 95'i yerel, ithal girdisi yok denecek kadar az. Ürettiğimiz kadar ihracat yapma imkanımız var."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN