Asrın en büyük hazinesi bulundu! Paha biçen yok denizin dibinden oluk oluk çıkardılar

Keşif denizaltı dalışları ve denizaltı robotlarıyla gerçekleştirilen titiz araştırmaların sonucunda ortaya çıktı. Altın paraların muhtemelen tarihi bir gemi enkazının kalıntıları arasından çıkarıldığı tahmin ediliyor. Bu eski paraların üzerlerindeki kalıntılar ve işlemeler çok ciddi bir tarihsel değere sahip olduğunu gösteriyor. Altın sikkelerin tarihi ve kültürel değeri incelendikten sonra önemli bir müze veya koleksiyonun parçası olabileceği düşünülüyor.

Giriş Tarihi 12 Eylül 2023, 09:02 Güncelleme 12 Eylül 2023, 09:03
Asrın en büyük hazinesi bulundu! Paha biçen yok denizin dibinden oluk oluk çıkardılar

İÇİNDEKİLER

Florida eyaletinin sahil bölgelerinde gerçekleşen bir dalış etkinliği sırasında Atlantik Okyanusu'nun derinliklerinde yapılan araştırmalar büyük bir sürprizle sonuçlandı. Tüm dünyanın ilgisini çeken bu olağanüstü keşif nadir ve tarihi değeri büyük olan 350 adet altın sikkenin bulunmasıyla gerçekleşti. Bu değerli hazinenin toplam değeri 4.5 milyon doları aşarken yapılan keşif tarih meraklıları arasında büyük bir heyecan yarattı.

OKYANUSUN DİBİNE GÖMÜLMÜŞ HALDE BULUNDU

Keşfedilen altın sikkeler Florida açıklarında okyanusun dibine gömülmüş halde bulundu. Aradan geçen 300 yıldan sonra hazine avcıları bu değerli hazineleri tekrar gün yüzüne çıkardı.

Dalış sırasında altın sikkeleri bulan William Bartlett ve arkadaşları tarihi bir hazineyi keşfetmiş oldu.

18. YÜZYILIN EN BÜYÜK HAZİNESİ...

Keşfedilen altın sikkelerin büyük bir kısmı 1715 yılına tarihleniyor. Bu tarihi değeri taşıyan sikkelere ek olarak bulunan altın sikkelerin içinde 9 adet daha değerli ve nadir olanları da yer alıyor.

Keşif yapan dalgıç William Bartlett, altın sikkelerin denizde bulduğu gibi taptaze durumda olduğunu ifade ederek "Altınlar sanki dün denize düşmüş gibiydi" dedi.

Florida kıyıları hazine avcılığının popüler olduğu bölgelerden biri olarak biliniyor. Birçok tarih meraklısı ve hazine avcısı, bu bölgede tarihi kalıntılar ve değerli hazineler aramak için dalışlar yapıyor.

2015 yılının haziran ayında da 1 milyon dolar değerinde 50 sikkenin bulunduğu bir keşif yaşanmıştı.

Florida kıyıları geçmişin izlerini taşıyan ve hazine avcılarının bulduğu tarihi anıları gün yüzüne çıkaran bir mekan olarak öne çıkıyor.

Dalışlar sırasında yapılan bu tür keşifler hem tarih hem de hazine meraklıları için büyük bir heyecan kaynağı olmaya devam ediyor.