İstihdamda yeni yol haritası! Her ailede en az bir çalışan | 'İş'te yeni nesil modeller...

Uzaktan, kısmi ve geçici süreli çalışmayla platform çalışması gibi yeni nesil esnek çalışma modellerinde yaşanan gelişmeler doğrultusunda iş dünyasının ihtiyaçlar gözetilerek mevzuat düzenlemeleri hayata geçirilecek.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Eylül 2023 Güncelleme 11 Eylül 2023, 07:00
İstihdamda yeni yol haritası! Her ailede en az bir çalışan | ’İş’te yeni nesil modeller...

İÇİNDEKİLER

Hükümet, 3 yıllık dönemde 2.7 milyon gence iş kapısı açacak yol haritasını ortaya koydu. Orta Vadeli Program (2024-2026) boyunca yılda 909 bin istihdam yaratılırken, önemli uygulamalar devreye alınacak.



Nitelikli ara eleman ihtiyacını karşılamak için sanayi ile iş birliği içinde mesleki eğitim programları hayata geçirilecek. İş ve meslek danışmanları aracılığıyla hane bazlı izleme sistemine geçiş sağlanacak.

- Öncelikle gençler olmak üzere her ailede en az bir çalışan olmasını sağlayacak tedbirler alınacak. Gençlerin eğitime ve istihdama katılımlarını teşvik için mesleki eğitim ve becerilerini dikkate alan programlar hayata geçirilecek.

Geleceğin mesleklerine yönelik gençlerin kariyer farkındalıkları artırılacak. Yeşil ve dijital dönüşüm alanlarında meslek standartları hazırlanacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN