Eylül ayında 1.250 TL hesaplara o tarihte yatacak! Aile Destek ödemesi alanlara yeni müjde geldi! TCKN 2,4,6,8 olanlar...

Türkiye genelinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Destek Programı, Eylül ayında verilecek yardımların tarihleri ve miktarlarıyla ilgili merak konusu oldu. Bu önemli program, ihtiyaç sahibi ailelere ekonomik destek sunarak onların yaşam şartlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Her ay düzenli olarak gerçekleştirilen bu yardımlar, ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamalarına ve daha sağlam bir gelecek kurmalarına katkı sağlıyor.

Giriş Tarihi 10 Eylül 2023, 08:03 Güncelleme 10 Eylül 2023, 08:03
Eylül ayında 1.250 TL hesaplara o tarihte yatacak! Aile Destek ödemesi alanlara yeni müjde geldi! TCKN 2,4,6,8 olanlar...

İÇİNDEKİLER

Eylül ayının gelmesiyle birlikte Türkiye'de Aile Destek Programı ödemeleri gündemdeki yerini aldı. Geçtiğimiz temmuz ayında sona ermesi planlanan Aile Destek Programı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla bir yıl daha uzatıldı. Bu program kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere düzenli olarak ödenen destek paraları, her ay düzenli olarak hak sahiplerinin hesaplarına yatırılıyor. İşte, 2023 Eylül aile destek ödemeleri hakkında merak edilenler...

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK?

Bakan Göktaş, ''Türkiye Aile Destek Programı'nın uzatıldığı müjdesini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay vermişti. Hazırlanan takvime göre ilgili ödemeler ağustos ayının 15'inde hesaplara aktarılmaya başlanacak." paylaşımında bulunmuştu.



Eylül ayı ödeme tarihi ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Ancak eylül ayı aile destek yardımının da 15 Eylül tarihinde yatması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile Destek Programı ödemeleri hane başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artırdıklarını açıkladı. Aile destek ödemelerinin tutarıyla ilgili ise henüz bir güncelleme kararı alınmadı.

AİLE DESTEK PARASI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.