Zeytin, Türkiye'nin ve Ege Bölgesi'nin önemli üretim merkezlerinden Milas'ta, ilk çağlardan bugüne kadar en temel geçim kaynakları arasında yer alıyor. Sofralık bir zeytin olan Milas yağlı zeytini, ilçe sınırları içerisinde yaygın olarak yetiştirilen Memecik çeşidi zeytinlerden elde ediliyor ve en çok yüzde 1 serbest asitlik değerindeki zeytinyağıyla üstü kapatılarak hazırlanıyor.
Doğal salamura zeytin niteliğindeki Milas yağlı zeytini, bütün zeytin sınıfında olup çizik zeytin olarak piyasaya sunuluyor. Tarım Bakanlığınca yürütülen çalışmalar sonucunda Milas yağlı zeytini AB'den coğrafi işaret tescili aldı. Böylece AB'den tescil alan ürün sayısı 14'e ulaşırken, Milas'ın AB tescili alan ürün sayısı da 2'ye yükseldi. Daha önce Milas zeytinyağı AB coğrafi ürün tescili almıştı.