Kimlik numarası son hanesi 8,2,6,4,0 olanlar hemen baksın! 15-30 gün süresi var! Ailelere 7 bin 296 TL destek verilecek!

Ülkemizde emekliler ve memurlar için gerçekleştirilen maaş zamları, halkın büyük bir merak ve dikkatle takip ettiği önemli bir konudur. Temmuz ayındaki zam oranlarının açıklanmasının ardından, şimdi gözler gelecek yılın Ocak ayında yapılacak olan zammın büyüklüğüne çevrildi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu önemli konuda ilk verileri kamuoyu ile 3 Ağustos'ta paylaşarak, gelecek yılın Ocak ayı maaş zammı hakkında bir ipucu sunacak.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2023, 09:34 Güncelleme 09 Eylül 2023, 09:34
Kimlik numarası son hanesi 8,2,6,4,0 olanlar hemen baksın! 15-30 gün süresi var! Ailelere 7 bin 296 TL destek verilecek!

İÇİNDEKİLER

Memur maaş zamları belirlendikten sonra enflasyon farkı için ipuçları ortaya çıktı ve şimdi gözler, toplumun diğer kesimlerine yönelik yapılan ödemelerin nasıl değişeceğine çevrildi. Özellikle evde bakım maaşları için hesaplamalar yapıldı. Buna göre, 2024'te ödemeler 7 bin 296 TL'ye yükselecek. İşte konu hakkında detaylar...

OCAK 2024'TE EVDE BAKIM AYLIĞI NE KADAR OLACAK?

Bakıma muhtaç olan yaşlılar ve engelliler için sağlanan 5 bin 97 lira tutarındaki evde bakım desteği de Ocak ayına ilişkin tahmin gerçekleşirse 7 bin 296 liraya çıkacak.

Bu destekten yararlanmak için bakılan hane içindeki kişi başı gelir sınırı da Ocak ayında yeni asgari ücretle değişecek. Şu an bu sınır 7 bin 601 lira 55 kuruş olarak uygulanıyor.

EVDE BAKIM AYLIĞI HANGİ TARİHLERDE ÖDENİYOR?

Evde bakım maaşları, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından her ayın 15'i ile 31'i arasında ödeniyor.

2023 EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747'e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılarak alınır. Evde bakım maaşını alabilmek için gelir kriterlerinin uygun olması, bakıma muhtaçlık kriteri, ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu gibi bilgiler inceleniyor.