Toog'da teslimat rekoru! Eylül’de yeni rekor bekleniyor

Ağustos’ta bin 965 T10X’i kullanıcılarıyla buluşturan Togg, Mayıs- Temmuz dönemi toplam teslimatını geçti. Eylül’de yeni rekor bekleniyor... İşte sizler için derlediğimiz 7 Eylül tarihli Takvim ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Eylül 2023 Güncelleme 07 Eylül 2023, 07:00
Toog’da teslimat rekoru! Eylül’de yeni rekor bekleniyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin otomobili Togg'un, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Teknoloji Kampüsü'nde geçen ay bin 965 adet T10X model akıllı cihaz kullanıcılarıyla buluşturularak rekora ulaşılırken, üretim bantları ve kalite kontrol aşamalarında çalışmalar vardiya sayısının artmasıyla hızla sürüyor. Teslimata başlanan Mayıs- Temmuz dönemi 3 aylık toplam teslimat adedi, Ağustos'ta 1 ayda geçildi.

3.400 ARAÇ YOLLARDA
Geçen günlerde daha çok üretim için vardiya sayısını artıran ve toplamda 3 bin 400 teslimata ulaşan Togg, çalışmaların hızlanmasıyla Eylül'de yeni rekor hedefliyor. Togg Teknoloji Kampüsü'nün kapasitesi yılda 175 bin araç olarak belirlendi. 2032 sonuna kadar 1 milyon üretim hedefi bulunan Togg, bu yıl 28 bin adet üretilecek.

3.250 KİŞİ ÇALIŞIYOR
Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim 2022'de resmi açılışı yapılan Togg Teknoloji Kampüsü; gövde, boya, montaj ve batarya tesislerinin yanı sıra Prototip Geliştirme ve Test Merkezi'ni barındırıyor. Üretim hatlarında 250 robotun işletildiği kampüs, Avrupa'nın en temiz boyahanesine sahip olma özelliğiyle de öne çıkıyor. 1.6 kilometre uzunluğunda test pisti olan kampüsün inşaatında 9 bin kişi görev aldı. Togg'da şu anda 3 bin 250'yi aşkın kişi çalışıyor. Çalışanların yüzde 26'sını kadınlar oluşturuyor. Kampüsteki üretim kapasitesi 175 bin adede ulaştığında istihdamın 4 bin 300 kişiye ulaşması planlanıyor.

MİLLİ KULELERİN İHRACAT YOLCULUĞU BAŞLIYOR
Grup şirketleri ile birlikte IDEF'23'te sergilediği en yeni ürünlerini yurt dışında ilk defa Polonya'da görücüye çıkaran CANiK, milli uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesi ile büyük ilgi topladı. CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, "Yüksek katma değerli ürün ihracatımızı uzaktan kumandalı komuta sistemleri ile daha da yukarılara taşıyoruz. Yeni siparişlerle kilogram başı ihracatımızı 400 doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. Doğu Avrupa'nın en eski savunma fuarı olan Polonya'daki MSPO 2023'te Türkiye'yi gururla temsil ettiklerini söyleyen Aral, şöyle konuştu: "CANiK ve grup iştiraklerimiz ile birlikte stratejik bir öneme sahip olan Polonya'dan önemli ön anlaşmalarla dönüyoruz. Eylül ayının bizim için bir diğer önemli fuarı İngiltere'nin ve Birleşik Krallık'ın kalbi Londra'da yapılacak olan dünyanın en prestijli savunma fuarları arasında gösterilen DSEI 2023 öncesinde son hazırlıklarımızı tamamladık. Dünyanın en büyük uzaktan komutalı silah kulesi ürün ailesinden birine sahip UNIROBOTICS'in tüm ürün gamını bu fuarda tanıtacağız. Yüzde 100 yerli ve milli kulelerimiz, dost ve müttefik ülkeler için önemli bir kuvvet çarpanı olacak."



VERGİSİZ TELEFON SON AŞAMADA
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlere vergisiz telefonla ilgili, "Gayemiz bir an evvel milletimize verdiğimiz sözleri tutmak. Çok kısa zaman içinde yapılır diye tahmin ediyorum" açıklaması yaptı. Kabine toplantısının ardından soruları yanıtlayan Kacır, vergisiz telefon ile ilgili şu bilgileri verdi: "Bazı değerlendirmeler yapılıyor. Tamamlandığında açıklanacak. Türkiye genç bir ülke, yani malumunuz yaş ortalamamız 33. Örgün eğitimde üniversitelerde milyonlarca öğrenci var. Gençlere verdiğimiz sözleri adım adım tutmak gibi bir gayemiz var. Seçimin üzerinden birkaç ay geçti ama Sayın Cumhurbaşkanımız bir an evvel verdiğimiz bütün sözleri tutmak konusunda da ilgilileri, bizleri talimatlandırıyor."

EK MTV'NİN İLK TAKSİT SÜRESİ BİTTİ
Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) birinci taksitinin ödeme süresi dün sona erdi. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ek MTV'nin, 6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketinin getirdiği zararların telafisinde kullanılmak üzere ihdas edilmiş yeni bir vergi olduğuna işaret edildi. Söz konusu verginin Anayasa Mahkemesi'nce iptal edildiği yönünde yanlış ve yanıltıcı haberler yapıldığına işaret edilen açıklamada, "Ek MTV'yle ilgili açılan davada henüz herhangi bir karar verilmemiştir" denildi.

KADIN KOOPERATİFLERİ GÜÇLENDİRİLECEK
Hükümet kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaları hızlandırdı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, gelecek dönemde kadın kooperatifi sayısının artmasına yönelik teşvik ve desteklere devam edeceklerini belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise 81 ilde bakanlık il müdürlükleri koordinasyonunda Kadın Kooperatifleri Çalışma Grubu oluşturduklarını söyledi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da kadınların tarımsal üretime katılması için her türlü desteği vermeye devam edeceklerini ifade etti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN