EK MTV iptal mi oldu? e-devlet EK MTV ÖDEME EKRANI! 3. taksit son ödeme tarihi ne zaman, süre uzatıldı mı?

Ek MTV iptal mi edildi sorusu araştırılmaya devam ediyor. Sosyal medya üzerinden sıkça dile getirilen ek MTV'nin iptal edildiğine dair söylemlerin ardından vatandaşlar arama motoru üzerinden araştırmalarını hızlandırdı. Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemeleri 2023 yılında iki kez alınacak. Ek ödemelerin ilk taksiti için ağustos ayı işaret edilmişti fakat geçtiğimiz günlerde bu süre biraz daha uzatıldı.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2023, 09:17 Güncelleme 06 Eylül 2023, 09:48
EK MTV iptal mi oldu? e-devlet EK MTV ÖDEME EKRANI! 3. taksit son ödeme tarihi ne zaman, süre uzatıldı mı?

İÇİNDEKİLER

Otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren ek ödemelerin ilk taksiti için son tarih ağustos ayının sonuydu. Geçtiğimiz günlerde yapılan duyuru ile ödemelerdeki son tarih uzatıldı.

EK MTV İPTAL Mİ EDİLDİ?

Ek MTV'nin iptal edildiğine dair sosyal medyada dile getirilen söylemlerin ardından ödeme yapan veya ödeme yapmaya hazırlanan vatandaşlar bu gelişmeyi arama motoru üzerinden sorgulamaya başladı. Ek MTV'nin iptali talebi sonrası Anayasa Mahkemesi tarafından iptal davası 26 Temmuz'da Genel Kurul'da görüşüldü. Ancak esas inceleme için karar ve gün belirtilmediği için verilmiş herhangi bir iptal kararı bulunmuyor.

EK MTV ÖDEME EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

EK MTV 3. TAKSİT SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN?

Ek MTV 3. taksit son ödeme tarihi 6 Eylül tarihine kadar uzatıldı. Araç sahipleri 6 Eylül Çarşamba gün sonuna kadar ödemelerini GİB üzerinden veya Vergi daireleri aracılığı ile mesai saatleri içerisinde ödeyebilecek.

EK MTV ÖDENMEZSE NE OLUR?

Taşıtların satış ve devrinin yapılabilmesi için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri de yapılmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya çıkarma, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kapatma işlemleri mümkün olamayacak. Ayrıca vergi, amme alacağına dönüşecek olup bu alacak için vergi daireleri tarafından borcun tahsili için faiziyle icra işlemleri yapılması hatta haciz uygulanması da söz konusu olabilir.