5 bin TL ekstra ikramiye haberi az evvel geldi! SSK, Bağkur, 4C, Emekli Sandığı, Tarım emeklisi için geçerli!

Emeklilerimizin yaşam standartlarını yükseltmeyi amaçlayan önemli bir gelişme gündemi sarstı. Emeklilere yönelik başlatılan iyileştirme çalışmaları, bir adım daha ileri taşınıyor ve tüm emeklilere 'ikramiye' verilmesi gündeme geliyor. Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi adı altında planlanan bu seferlik 5.000 TL ikramiye, emeklilerin yaşamlarına olumlu bir etki yapmayı hedefliyor.

Giriş Tarihi 04 Eylül 2023, 09:59 Güncelleme 04 Eylül 2023, 09:59
5 bin TL ekstra ikramiye haberi az evvel geldi! SSK, Bağkur, 4C, Emekli Sandığı, Tarım emeklisi için geçerli!

İÇİNDEKİLER

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümüne yaklaşırken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliler için başlattığı iyileştirme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Bu gelişmeler ışığında 5 bin lira Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi verilmesi de gündeme geldi. Türkiye'nin yaklaşık 17 milyon emeklisi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın son müjdesiyle büyük bir sevinç yaşadı. İşte detaylar...

EMEKLİYE 5 BİN TL İKRAMİYE

Yaklaşık 17 milyon emekli Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği iyileştirme çalışmasını heyecanla beklerken, tüm emeklilere 'ikramiye' verilmesi de gündeme geldi.



5 bin lira tutarında olacağı belirtilen bu ödemenin 'Cumhuriyet Bayramı ikramiyesi' adı altında bir seferlik verilmesinin planlandığı öğrenildi. Ödemenin detaylarıyla ilgili henüz ilgili bakanlıklardan bir açıklama gelmedi.



SSK'LIYA YÜZDE 32,MEMURA YÜZDE 43

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşına önümüzdeki Ocak ayında bu yılın ikinci yarısında gerçekleşen TÜFE oranında zam, memur emeklilerine de memurlarla birlikte yüzde 15 artış ve enflasyon farkı yansıtılacak.

Merkez Bankası'nın yüzde 58 olan 2023 yılı enflasyon tahminine göre, zam oranı SSK ve Bağ- Kur emeklilerinde yüzde 31.92'yi, memur emeklilerinde yüzde 43.12'yi bulacak.



TABAN AYLIK DA YÜKSELTİLEBİLİR

Ocak'taki artışın yanı sıra emekliler için bir iyileştirme gündemde. Başkan Erdoğan'ın talimatının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı konuya ilişkin çalışmaları başlatırken, hazırlanacak düzenlemenin Ekim ayından itibaren Meclis süreci başlatılacak.



Bu iyileştirme hemen yürürlüğe girebileceği gibi, Ocak ayındaki zam oranlarına ilaveten de verilebilecek. Burada seyyanen ya da oransal bir artış üzerinde durulurken, halen 7 bin 500 lira olan taban aylık ödemesinin de yükseltilmesi bekleniyor.