T.C Kimlik No son rakamı 2-4-6-8-1 olana müjde! Elektrik ve doğal gaz faturasında adı soyadı olanlar hemen baksın

Ülkemizde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sunulan elektrik ve doğal gaz faturası desteği, ekonomik sıkıntılarla mücadele eden vatandaşlar için büyük bir destek kaynağı olmaya devam ediyor. Bu kapsamda sağlanan fatura desteği, ailelerin enerji giderlerini hafifletmeyi amaçlıyor ve 2023 yılı itibariyle daha fazla aileye ulaşıyor.

Giriş Tarihi 02 Eylül 2023, 10:58 Güncelleme 02 Eylül 2023, 10:58
T.C Kimlik No son rakamı 2-4-6-8-1 olana müjde! Elektrik ve doğal gaz faturasında adı soyadı olanlar hemen baksın

İÇİNDEKİLER

Ülkemizdeki düşük gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler için hayat daha kolay hale geliyor. Elektrik ve doğal gaz faturalarının ödenmesinde destek sağlayan bir program sayesinde, ailelerin ekonomik sıkıntıları bir nebze olsun hafifletiliyor. Bu özel destek programı kapsamında, ailelerin hanede yaşayan kişi sayısı dikkate alınarak elektrik ve doğal gaz faturaları için ödemeler yapılıyor. Devlet, ailelerin enerji faturalarının düzenli olarak karşılanmasıyla, kış aylarında yaşanan soğuk hava koşullarında ısınma ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı oluyor.

Doğal Gaz Tüketim Desteği Programı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Doğal Gaz Tüketim Desteği ile hanelere 900 TL ile 2.500 TL arasında para yardımı yapılmaktadır. Ancak bu yardımı alabilmek için bazı şartlar bulunmaktadır:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Doğal gaz arzının bulunduğu bir bölgede ikamet ediyor olmak,
İkamet edilen adreste faturalı veya ön ödemeli doğal gaz aboneliğinin bulunması,
Faturanın mesken abone grubuna ait olması ve SYD Vakfı tarafından hak sahipliği kararının verilmesi.
Doğal Gaz Tüketim Desteği'ne başvurular, e-Devlet üzerinden alınmaktadır. Başvuru yapmak isteyenler, T.C. kimlik numarası ve şifresiyle e-Devlet'e giriş yaparak "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasından başvurularını gerçekleştirebilirler. Başvuru onaylandığında ödemeler PTT aracılığıyla yapılır.

Elektrik Tüketim Desteği

Elektrik tüketim desteği, elektrik faturalarını ödemekte zorlanan ailelere yönelik bir destektir. Bu destek, aile içindeki kişi sayısına göre 130 TL ile 260 TL arasında değişen miktarlarda ödeme yapar. Ancak bu destek, yalnızca sosyal yardım programlarına kayıtlı aileler veya kronik hastalıkları nedeniyle elektronik cihazlara ihtiyaç duyan hastalar için uygulanır.

Elektrik Tüketim Desteği'ne başvurular da e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru için T.C. kimlik numarası ve şifre ile e-Devlet'e giriş yaparak "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasındaki bilgileri doldurmanız yeterlidir.

Kronik hastalar ise Elektrik Tüketim Desteği için bağlı oldukları bölgenin SYD Vakfına başvurabilirler. Başvuru onaylandığında ödemeler yine PTT tarafından gerçekleştirilir.

Devlet destekli doğal gaz ve elektrik yardımları, ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin hayatını bir nebze olsun kolaylaştırmayı hedeflemektedir. Başvuruları takip etmek ve yardım almak isteyenler için e-Devlet platformu önemli bir kaynaktır.