Yat firmaları zengin müşterileri için birbirinden ilginç tasarımlarıyla sınır tanımıyor!

Yat firmaları zengin müşterileri için özel tasarımlar hayata geçirirken, bazıları ilginçlikte sınır tanımıyor. İşte sizler için derlediğimiz 31 Ağustos tarihli TAKVİM gazetesi ekonomi haberleri...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 06:59
Yat firmaları zengin müşterileri için birbirinden ilginç tasarımlarıyla sınır tanımıyor!

İÇİNDEKİLER

Zenginlerin en pahalı oyuncaklarından biri olan süper yatlar, hem özellikleri hem de tasarımlarıyla öne çıkıyor. Firmalar dünyanın dört bir yanındaki müşterileri için birbirinden özel ultra lüks yatlar üretiyor. Kimi yat tasarımları ise dudak uçuklatıyor. İşte şu anda denizde olan ilginç tasarım yatlardan bazıları.

Dünyanın en ilginç yatları arasında gösterilen ve sahibinin uzaktan kontrol edebildiği belirtilen Adastra, okyanusları keşfetmek için inşa edildi. İçinde 9 kabin bulunan 42 metrelik Adastra, en yenilikçi yat dalında ödül sahibi. Yat daha önce Bodrum'da da görüntülendi.



Dünyanın en büyük ahşap süper yatı unvanına sahip bu deniz aracı, 2020 yılında suya indirildi. 50 metrelik bu yat, şu an yeni sahibini arıyor.



Bu sıra dışı, 1.5 gövdeli yatın adı Asean Lady. Fütüristik tasarımıyla öne çıkan yatın dengesi, Phuket açıklarında demirliyken bir tsunamiden sağ kurtulduğunda sınandı.

ÖĞRETMENLERİN İKİNCİ YER DEĞİŞTİRME SONUÇLARI BELLİ OLDU
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 25-28 Ağustos tarihlerinde başvuruları alınan öğretmenlerin ikinci il içi ve iller arası yer değiştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

'AİLE BİRLİĞİ ÖNEMLİ'
İller arası mazerete bağlı olarak onaylı ön başvurusu bulunan ancak ataması gerçekleşmeyen öğretmenler, görev yerleri alanlarında ihtiyaç bulunan eğitim kurumları dikkate alınarak valiliklerce belirlenen il/ilçe milli eğitim müdürlükleri emrine göre atandı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ataması gerçekleşen öğretmenlere hayırlı olsun dileğinde bulundu. Bakan Tekin, şunları kaydetti: "Öğretmenler odası toplantılarımızın ana gündem maddelerinden birisi özellikle aile birliği mazereti nedeniyle yer değiştirme talepleri oldu. Bu konu bizim de çok hassas olduğumuz bir konu. İller arası mazerete bağlı yer değişikliği için geçerli bir mazereti olup atanamayan öğretmenlerimizi, görev yerleri alanlarında ihtiyaç bulunan eğitim kurumları dikkate alınarak valiliklerce belirlenmek üzere il/ilçe milli eğitim müdürlükleri emrine atamış bulunmaktayız"



ELBİ'SALE'Rİ 580 BİN DOLAR
Eski Galler Prensesi Diana bu kez de kıyafetlerinin açık artırmaya çıkarılacak olmasıyla gündeme geldi. Prenses Diana'nın 3 elbisesi ABD'nin Beverly Hills kentinde düzenlenecek açık artırmada satılacak.

6-8 Eylül'de düzenlenecek açık artırmada satılacak elbiselerden biri, Prenses Diana'nın 1991'de 'Hot Shots' filminin Londra'daki prömiyerinde giydiği kırmızı elbise. Bu elbisenin 200 bin ila 300 bin dolara alıcı bulacağı tahmin ediliyor. Prenses Diana'nın Kanada ziyareti sırasında 1986'da giydiği yeşil elbisenin de 100 bin ila 200 bin dolara satılması bekleniyor. Yine Prenses Diana'ya ait siyah beyaz elbisenin ise 60 bin ila 80 bin dolara alıcı bulacağı tahmin ediliyor.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN