TMO mısır alım fiyatı ne kadar, kaç TL oldu? TMO MISIR FiYATI 2023! Son dakika Toprak Mahsulleri Ofisi duyurusu!

Tarım sektöründe faaliyet gösterenler ve mısır üreticileri, uzun süredir bekledikleri haberin sonunda rahat bir nefes aldı. Tarım ve Orman Bakanlığı (TMO), yeni tarım sezonunda mısır alım fiyatını açıkladı. Bu gelişme, internet arama motorlarında ''TMO mısır alım fiyatları açıklandı mı? TMO mısır alım fiyatı ne kadar, kaç TL oldu?'' sorularının en çok araştırıldığı konular arasında yer alıyordu. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 31 Ağustos 2023, 08:31 Güncelleme 31 Ağustos 2023, 08:31
TMO mısır alım fiyatı ne kadar, kaç TL oldu? TMO MISIR FiYATI 2023! Son dakika Toprak Mahsulleri Ofisi duyurusu!

İÇİNDEKİLER

Tarım ve Orman Bakanlığı, mısır üreticilerinin merakla beklediği açıklamayı sonunda yaptı. Yeni tarım sezonunda geçerli olacak mısır alım fiyatı, sektördeki birçok kişiyi yakından ilgilendiriyor. Mısır üreticileri, uzun süre boyunca internet arama motorlarında bu konu hakkında araştırmalar yapıyordu ve sonunda beklenen haber geldi. Toprak Mahsulleri Ofisi son dakika açıklamasında TMO 2023 mısır alım fiyatını duyurdu. Peki TMO mısır alım fiyatı ne kadar, kaç TL oldu?.

TMO MISIR ALIM FİYATI NE KADAR, KAÇ TL OLDU 2023?

TMO'dan sonn dakika yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Mısır hasadı Ağustos ayının ilk haftasında Adana ve Hatay'da lokal olarak başlamış olup ülke genelinde bugün itibariyle yaklaşık yüzde 8 seviyelerindedir.

Hasat başlangıcından bugüne kadar piyasalar yakından izlenmiş ve piyasaların seyrine göre TMO politikaları oluşturulmuştur.

2023 yılı mısır üretimimizin geçen yıla göre aynı seviyede 8,5 milyon ton olacağı tahmin edilmektedir.

TMO mısır alım fiyatı ton başına 6 bin TL olarak belirlenmiştir.''

30 GÜN İÇERİSİNDE ÖDEMELER HESAPLARDA

TMO mısır alımlarına ilişkin detaylı bilgiler de paylaşıldı;

- Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı üreticilerden belgelerindeki üretim miktarının tamamı satın alınacaktır.

- TMO, Türkiye genelinde bulunan işyerlerinde ve protokol imzalanan lisanslı depolarda mısır alım faaliyeti gösterecektir.

- TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri www.tmo.gov.tr internet adresinde yayınlanmakta olup üreticilerimiz bu depolara teslim ettiği ürününü Elektronik Ürün Senedi (ELÜS) olarak TMO'ya satabileceklerdir.

- TMO, üreticilerimizin iş yerleri önünde uzun süre beklemelerini önlemek amacıyla uyguladığı randevulu alım sistemine devam edecektir.

- Randevular yarından (23.08.2023 - saat 10:00) itibaren alınabilecek olup alımlara TMO işyerlerinde 24.08.2023'ten itibaren, lisanslı depolar üzerinden ise yine randevulu olarak 28.08.2023'ten itibaren başlanacaktır.

- TMO iş yerlerinde, Pazar günleri hariç, haftanın 6 günü alım yapılacaktır.

- Ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatına (TMO ve ELÜS) müteakip 30 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.

- Üreticilerimiz lisanslı depolara ürün teslim etmesi halinde; %2 stopaj, %2 SGK prim kesintisi muafiyeti, 25 TL/Ton nakliye desteği (750 TL'ye kadar), araç başına 25 TL analiz desteği, depo kira ücreti desteğinin yanında T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ürün bedelinin %75'ine kadar sıfır (%0) faizli 9 ay vadeli kredi kullanma imkânları bulunmaktadır.

- Üreticilerden yapılacak mısır alımlarında borsa tescil ücreti TMO tarafından karşılanacaktır.

- Geçici alım merkezlerinde Hizmet Bedeli kesintisi (%1) yapılacaktır.