Ankara'da TEKNOFEST rüzgarı! Bayraktar TB2, Solo Türk, Hürkuş, Gökbey Türk Yıldızları gösteri yapacak

TEKNOFEST, İstanbul’dan sonra Ankara’da da milyonları bir araya getirecek. Etimesgut Havalimanı’ndaki festivalde Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Gökbey, Bayraktar TB2, TB3, Aksungur, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, Atak Helikopteri ve Anka gösteri yapacak...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ağustos 2023 Güncelleme 29 Ağustos 2023, 07:00
Ankara’da TEKNOFEST rüzgarı! Bayraktar TB2, Solo Türk, Hürkuş, Gökbey Türk Yıldızları gösteri yapacak

İÇİNDEKİLER

Bu yıl 100 ülkeden 337 bin 744 takım ve 1 milyonu aşkın yarışmacının başvurduğu TEKNOFEST, yarın Ankara Etimesgut Havaalanı'nda kapılarını açıyor. 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen ve 2.5 milyon ziyaretçi sayısı ile dünyanın gündemine oturan TEKNOFEST, ilk kez düzenleneceği Ankara'da da milyonları bir araya getirecek. 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında katılımcılara ücretsiz ve eşsiz bir deneyim sunacak.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI
Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Gökbey, Aksungur, Bayraktar TB2, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar, Akıncı, Atak Helikopteri ve Anka'nın TEKNOFEST semalarında gösteri yapacağı festivalde çocuklar da unutulmadı. Etkinlik kapsamında 300 metrekarelik alanda stant açacak olan TÜRKSAT, oluşturacağı 'Çocuk Kulübü' ile miniklere eşsiz bir deneyim yaşatacak.

400'DEN FAZLA ETKİNLİK
215 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek festival kapsamında 261 stant kurulacak, 400'den fazla etkinliğe imza atılacak. TEKNOFEST tarihinde bir ilk olan Girişim Yarışması ve Deneyap Kart Robolig Yarışması da ilk kez Ankara'da düzenlenecek.

Projelerin girişime dönüşmesini hedefleyen ve 10 farklı kategoride düzenlenecek olan Girişim Yarışması kapsamında kazanan isimlere 7 milyon lirayı aşkın ödül dağıtılacak. Deneyap Kart'ın proje portföyünü genişletmeyi amaçlayan Deneyap Kart Robolig Yarışması çerçevesinde ise 270 bin liralık ödül sahiplerini bulacak.



20 MİLYON TL ÖDÜL
44 farklı kategoriden teknoloji yarışmasını barındıran TEKNOFEST, 20 milyon liradan fazla ödül, 20 milyon liradan fazla da malzeme desteği ile gerçekleştirilecek. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ana yürütücülüğünde organize edilen dünyanın en büyük teknoloji festivalinin düzenlenmesinde 123 paydaş kurum yer alıyor.



ONLİNE KAYIT GEREKİYOR
Festivale katılım için öncelikle www. teknofest.org internet sitesi üzerinden online kayıt yaptırmak gerekiyor. 7 yaş altındaki çocuklar için ise kayıt zorunluluğu bulunmuyor.

T KUŞAĞI
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST için yaptığı paylaşımda, "T Kuşağı"na dikkati çekerek, "Teknofest kuşağı, Türkiye Yüzyılı'nda dünyayı değiştirecek fikirleriyle şimdi Ankara'da" ifadesine yer verdi. (Murathan YILDIRIM)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN