Yavuz Sultan Selim Köprüsü 7 yaşında! 3.5 Milyar TL tasarruf

Bin 408 metrelik ana açıklığa sahip köprünün toplam boyu, kenar açıklıklarıyla birlikte 2 bin 164 metreye ulaştı. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 59 metre genişliğe sahip ve dünyanın üzerinden demiryolu geçecek şekilde projelendirilen en uzun köprüsü.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Ağustos 2023 Güncelleme 27 Ağustos 2023, 06:59
Yavuz Sultan Selim Köprüsü 7 yaşında! 3.5 Milyar TL tasarruf

İÇİNDEKİLER

Üzerınden raylı sistem geçecek şekilde projelendirilen dünyanın en uzun, Türkiye'nin ise en prestijli projelerinden biri olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü 7 yaşında. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, köprünün çevre dostu özelliği ile ön plana çıktığını kaydetti.



Köprünün ülke ekonomisine yaptığı katkıya da değinen Uraloğlu, "Zamandan 3.3 milyar, yakıttan ise 155 milyon lira olmak üzere toplam 3 milyar 455 milyon lira tasarruf sağlandı. 18 bin ton karbon emisyonu azaltıldı" dedi.



TRAFİĞİ RAHATLATTI
Köprü sayesinde İstanbul trafiğinin önemli oranda rahatlatıldığına dikkat çeken Uraloğlu, "Köprü modern tasarımı, estetik yapısı ve en gelişmiş malzeme ve mühendislik teknikleriyle inşa edildi. Ülkemizin sembol projelerinden biri olarak öne çıktı. Yoğun ve sürekli bir ulaşım akışına hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN