Gençlere vergisiz telefon kampanyasının detayları belli oldu! 15 farklı marka ve modeli kapsıyor

Gençlere vergisiz telefon ve bilgisayar müjdesinin ilk kabine toplantısında ele alınacağı belirtildi. Kampanyanın 15 farklı marka ve modeli kapsayacağı öğrenildi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2023 Güncelleme 26 Ağustos 2023, 07:00
Gençlere vergisiz telefon kampanyasının detayları belli oldu! 15 farklı marka ve modeli kapsıyor

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, üniversitelilerin cep telefonu ve bilgisayarlarından vergi alınmaması sözünün yerine getirileceği ve konunun ilk kabine toplantında değerlendirileceği belirtildi.

15 model üzerinde çalışılan kampanyanın kapsamında Türkiye'de üretilen markaların olacağı dile getirildi.

KAPSAMDA NELER VAR?
Toplantıda il başkanları, gençlere vadedilen ÖTV indirimini gündeme getirdi. Telefon, tablet ve bilgisayar alımında ÖTV indirimi konusunun ilk kabine toplantısında değerlendirileceği öğrenildi.

Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hazırlık yaptığı, 15 farklı marka ve modeli kapsayacak kampanyanın detaylarının şekillendiği ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "Bu kampanya hayata geçirilirken cari açık göz önünde bulundurulmalı, bu nedenle üretimi Türkiye'de olan ürünleri kapsamalı" dediği öğrenildi.

Üretimi Türkiye'de olan markaları kapsayacak kampanya ile üniversite öğrencileri ilk kez telefon tablet ve bilgisayar alımında ÖTV'den muaf tutulacak. Türkiye'de üretimi yapılan yüksek model telefonların da dahil edileceği kampanya ile gençlere verilen sözler tutulacak.

ÖNCELİK DEPREM İLLERİNİN
Öte yandan Başkan Erdoğan, toplantıda, "Deprem illeri için ne gerekiyorsa yapılacak. Deprem bölgesi en kısa sürede kalkındırılacak, öncelik deprem bölgesine verilecek" mesajını verdi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN