11 hizmet kolunda anlaşma sağlandı! Memurlara müjde yağmuru: TOKİ'de öncelik, kira yardımı, ücretsiz toplu taşıma, hac izni...

Toplu sözleşmede 11 hizmet kolunun tamamında anlaşma sağlandı. Zam için ise kararı Hakem Kurulu verecek. Memurlar ek ödemeden ücretsiz ulaşıma kadar yeni haklar elde etti. TOKİ konutlarında memurlara, lojmanlarda engelli kamu çalışanlarına öncelik verilecek, disiplin affı çalışması yapılacak, kira desteği sağlanacak, tüm kamu görevlilerine işe geliş-gidişinde ücretsiz toplu taşıma hakkı verilecek, yıllık izinler dışında hac izni tanınacak.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Ağustos 2023 Güncelleme 24 Ağustos 2023, 08:34
11 hizmet kolunda anlaşma sağlandı! Memurlara müjde yağmuru: TOKİ’de öncelik, kira yardımı, ücretsiz toplu taşıma, hac izni...

İÇİNDEKİLER

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisinin 2024 ve 2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarına ilişkin yürütülen 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti ve yetkili sendikalar 11 hizmet kolunun tamamında anlaşma sağlarken, zam oranında uzlaşamadı.



341 MADDEDE ANLAŞTILAR
Toplu sözleşme sonucunda memurlar için 11 hizmet kolunda 291'i hizmet koluna ilişkin, 50 de genel maddenin olduğu 341 maddelik kazanım elde edildiği açıklanırken, bunların 128'inin yeni ve revize maddeler olduğu belirtildi.



KONUT-İZİN MÜJDESİ
TOKİ konutlarında memurlara, lojmanlarda engelli kamu çalışanlarına öncelik verilecek, disiplin affı çalışması yapılacak, Mobbing İzleme Kurulu'nda memur temsilcisi yer alacak, görevde yükselme sınavları düzenli aralıkla yapılacak, yıllık izinler dışında hac izni verilecek.



3600 ek gösterge düzenlemesinde sendikalarla birlikte çalışma yürütülecek. Mühendislerin mali hakları artırılacak. Avukatlar da ek ödeme alacak. Şube müdürü, müdür, müdür yardımcılarının mali hakları iyileştirilecek. Yurt dışı yer değiştirmede masrafları devlet karşılayacak. (Hazal ATEŞ)

KİRA DESTEĞİ, ÜCRETSİZ ULAŞIM
Memurların bazı kazanımları şöyle:
- Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği hükümlerinden aynı usul ve esaslar çerçevesinde sözleşmeli pozisyonlarında istihdam edilen personel de yararlanacak.
-Hizmet tahsisli kamu konutlarının kapsamı genişletilecek.
- Toplu sözleşme ikramiyeleri aylık ödenecek.
- İtfaiyeci ve yangın söndürme erleri artırımlı ek ödemelerden yararlanacak.
- Tüm kamu görevlilerine işe geliş-gidişinde ücretsiz toplu taşıma hakkı verilecek.
- Kurum ve kuruluşların meskun yerlerden uzak, sosyal ve ekonomik zorlukları olan, ulaşım ve iskan imkanları kısıtlı yerlerde bulunan baraj, termik santral, maden sahası ve ocakları, fabrika, işletme, şantiye, trafo, enerji dağıtım ve iletim merkezleri, gar ve istasyonlar gibi yerlerde bulunan kamu konutlarından kira bedeli alınmayacak.



AİLE YARDIMINDA SÜRE UZATILIYOR
Aile yardımı ödeneğinden geriye dönük yararlanmada süre uzatımı sağlanacak. Tüm tabip dışı sağlık personeline ek ödeme verilecek. Sözleşmeli personelin harcırahında kapsam genişletilecek. KİT'lerde görev yapan personelin ek ödeme oranlarında artış yapılacak. Biyolog, kimyager, fizikçi, istatistikçi, matematikçi unvanlı pozisyonlara ilave ek ödeme yapılacak.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN