Turizmle uçuyor! Trabzon’a yeni havalimanı geliyor!...

Bakan Uraloğlu, Trabzon’a 7 ayda 397 bini aşkın yabancı turist geldiğini belirterek, ekledi: Turizm potansiyelindeki yükselişi göz önüne alarak şehre yeni havalimanı kazandıracağız...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Ağustos 2023 Güncelleme 23 Ağustos 2023, 16:54
Turizmle uçuyor! Trabzon’a yeni havalimanı geliyor!...

İÇİNDEKİLER

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 30 Haziran 2023'te 145 uçak trafiğiyle adeta rekor kıran Trabzon'a yeni bir havalimanı kazandıracaklarını söyledi. Trabzon Havalimanı'nın yıllık 4 milyon yolcu kapasitesiyle ülkenin en önemli havalimanlarından birisi olduğunu, iç hat yolcu sayısında 7'nci, dış hat yolcu sayısında ise 10'uncu sırada yer aldığını belirten Uraloğlu, "Ocak- Temmuz arasında Trabzon'a gelen turist sayısı, 339 bin 695 yerli ve 397 bin 442 yabancı olmak üzere 737 bin 137'ye ulaştı. Sürekli artan turizm potansiyeli ve turist sayısı yeni havalimanı ihtiyacını doğurmuştur.

Yeni bir havalimanı projesi hayata geçirilene kadar mevcut havalimanı işlevini sürdürecek. Aynı zamanda mevcut havalimanında iyileştirmeler yapıldı" diye konuştu.

12 ÜLKEDEN TURİST GELDİ
Turizm potansiyeliyle dikkat çeken Karadeniz Bölgesi'nin, doğal güzellikleri, yaylaları ve deniziyle bir cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Bakan Uraloğlu, şöyle devam etti: "Trabzon Havalimanı'na Almanya, Azerbaycan, BAE, Bahreyn, Irak Kürdistan Bölgesi, İsrail, Katar, KKTC, Kuveyt, Suudi Arabistan, Umman ve Ürdün gibi 12 farklı ülkeden uçaklar iniş yaptı. Bu durum bölgedeki turizm potansiyelinin önemli göstergesidir. Her geçen yıl bu potansiyel giderek daha da artıyor."

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN